Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha az albérlőmet bejelentem...

Ha az albérlőmet bejelentem az ingatlanomba (lakóhely), akkor a későbbiekben ki tudom jelenteni az együttműködse nélkül?

Figyelt kérdés
Az albérlőm parkolás végett szeretné, hogy bejelentkezhessen az ingatlanomba, nem ideiglenesként, hanem a lakóhelyként szerepelne a cím a lakcímkártyáján. Az lenne a kérdésem, hogyha a jövőben bármi probléma adódna vele, el tudom-e intézni egyedül a kijelentést, vagy az ő együttműködése is szükséges az ügyintézéshez?

2018. jan. 14. 19:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%

Hogyne kellene a segítsége a bérlőnek! Ha nem hajlandó bejelentkezni az aktuális lakóhelyére, akkor a bérbeadónak kell intézkedni, ami baromira nem egyszerű!

Kérdező, a helyedben alaposan átgondolnám!

[link]

2018. jan. 15. 14:45
 12/23 xswerdy ***** válasza:
59%

gondolom, az előző "kijelentkezni"-t akart írni, nem "bejelentkezni"-t.

Elolvastam a mellékelt cikket is, azt továbbra sem értem, hogy mi baja lenne a tulajdonosnak, ha bejelentkezve marad valaki a lakásába. Akár korábbi tulajdonos, akár bérlő. Azért az, hogy néha jön egy hivatalos levele valaki ismeretlennek, az gyakorlatilag elhanyagolható kellemetlenség szerintem.

2018. jan. 15. 14:55
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nem kell kijelentkezni a lakóhelyről, ha bejelentkezik valaki az új, aktuális lakóhelyére, akkor automatikusan megszűnik az előző cím! Szívesen!!!
2018. jan. 15. 15:00
 14/23 anonim ***** válasza:
73%

"Elhanyagolható kellemetlenség" egy fiktív, állandó lakcím?!

Ne vicceljünk már :))

2018. jan. 15. 15:04
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy csak ennyire egyszerű eljárás a bérlő együttműködése nélkül kijelenteni:

[link]

2018. jan. 15. 15:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat és a linkeket, sokat segítettek!
2018. jan. 15. 15:56
 17/23 xswerdy ***** válasza:
73%
14-es: áruld már el, hogy mi kellemetlenséged van, ha egy régi lakó be van jelentkezve az ingatlanodba. Néha jönnek levelei. De az akkor is jöhet, ha kijelentkezett. Inkább neki lehet problémája, ha fontos levelek nem érik el. Kereste már a rendőrség is régi lakómat, megmondtam, hogy elköltözött. Nem tartóztattak le helyette :-)
2018. jan. 15. 16:32
 18/23 anonim ***** válasza:
30%

Lakcímet "kijelenteni", vagyis meglévő állandó lakóhelyét töröltetni az új lakóhelye bejelentése nélklül egyáltalán nem tud a bérlő. Ha valaki ezzel megy oda az okmányirodába, akkor elhajtják, hogy jöjjön vissza akkor, ha hajlandó bejelenteni az új lakcímét. Az ugyanis felülírja a régit, ez a "kijelentkezés".

A tulaj ugyanakkor kiköltözés után a bérlő ottmaradt lakcímét fiktiváltathatja; ehhez nem kell a bérlő közreműködése.

A lakcímet általában azért nem jelentik be a bérlők (ilymódon a régi lakcímük azért marad ott valahol), mert az új lakóhelyük tulajdonosa megtiltja a lakcímbejelentést. Az észkombájn tulajdonosok ezáltal egymást lövik lábon. Gratuláljunk nekik!

2018. jan. 15. 19:57
 19/23 xswerdy ***** válasza:
nem egészen. Tartózkodási helyet lehet simán is kijelenteni, akkor az azt jelenti, hogy csak a lakcímed marad meg. Mintha visszaköltöztél volna az "állandó" lakcímedre. De a lakcímet is ki lehet jelenteni, pl. ha külföldre költözöl.
2018. jan. 15. 22:08
 20/23 anonim ***** válasza:
Imádom, ha egy ostoba okoskodik. A tartózkodási hely 5 év múlva magától megszűnik, ha nem hosszabbítják meg, a lakóhely nem! De nem is tartózkodási helyről szól a kérdés, és a válaszok sem. Amúgy igen, valszeg elhagyja a bérleményét a bérlő, a következő bérleményébe cseszik bejelenteni "állandóra", így majd lakcím hiányába hajléktalannak regisztrálja magát. Vagy nem, hanem marad a régi lakóhelye a lakcímkártyán hiába nem él már ott, hiszen így tud szavazni, orvoshoz járni, emberként kezelik, hiszen van egy lakhelye! De biztos ki fog jelentkezni...
2018. jan. 15. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!