Egy 30 négyzetméteres lakás egy párnak nagyon kicsi?
Ha vannak megfelelő tárolóhelyek, ahol elférnek a cuccaitok, akkor nem.
Első lakásom 28m2 volt, imádtam :)
Szerintem ez rajtatok múlik elsősorban, nem a tárolóhelyek nagyságán. Alapvetően elfér benne két ember, azt gondolom ezzel nincs baj. Mivel viszont egy légtérben van minden, ezért kérdés az életritmusotok.Ha pl. egyikőtök korábban kell reggel, zörög, nem ébred-e fel a másik. Ha egyikőtök késő estig dolgozik, nem zavarja e az alvádban a másikat a hazaérkezés.
Ezen felül én pl. tuti megzakkannék ekkora lakásban a párommal, mert szeretek olykor elvonulni és ellenni a magam világában, amikor a párom nem szól hozzám. Imádja a focit, én utálom, tök jó, hogy még is nézheti, amíg én mást csinálok/nézek a szobában. Szerintem minden szempontból kényelmesebb így az élet.
Egy régi párkapcsolatom pont a 19 nm miatt ment tönkre. Egyetemisták voltunk, szerettük egymást, gondoltuk mi baj lehet egy ekkora lakásból? Hát egy idő után az életritmus és a privát szféra hiánya... Persze csak miután elszállt az összeköltözés rózsaszín ködje.
Csatlakozom a többiekhez, egy jó beosztással indulásnak lehet megfelelő. Én nagyobbhoz vagyok szokva a család miatt, de most 35nm-re fogunk költözni. Nyilván jobb lenne a 70, de a pénztárcánkhoz lőttük az igényeinket, és pár évet kibírunk így.
Hosszabb távra (tehát elköltözés lehetősége nélkül) viszont nem vállalnám.
Bezzeg mikor én tettem fel egy olyan kérdést, amiben arról volt szó, hogy egy 35 négyzetméteres lakás megvásárlásán gondolkodom, akkor mindenki leszólt, hogy azért ezt gondoljam át még egyszer, meg hogy nem lehet egy ilyen kis lyukban normálisan élni...
Egyébként én nagyon kicsinek nem mondanám, de kicsinek kicsi. Pár évig azért el lehet benne lenni.
Utolsó: itt is ugyanezt írtuk többen is, hogy 1-2-3 évre OK, de hosszútávra élhetetlen.
Ha lakásváráslásról írtál ki kérdést, nyilván nem rövid időre gondoltál, így nem csodálom, hogy mindenki lebeszélt róla.
Mondjuk egy embernek esetleg még kibírható lehet hosszútávra, ha minimalista, nem szereti a sok bútort, cuccot, ruhát, cipőt...de kettőnek pár évnél továbbra semmiképp sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!