Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlő / tulaj korlátozhat...

A főbérlő / tulaj korlátozhat abban, mikor és hány vendéget fogadhatok, illetve mennyiszer?

Figyelt kérdés

2018. jan. 6. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Talán ez segít: [link]
2018. jan. 6. 17:39
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Elmesélnéd, hogy milyen címen jelentenéd fel a bérbeadót?

Ha én lennék a bérbeadód (de én nem adok ki lakást) és elegem lenne belőled, a szerződésben foglalt felmondási időt szem előtt tartva, ami általában 1 hónap, felmondanék neked.

Megtehetem? Igen!

Ilyen egyszerű!

Utána keresnék egy olyat, akihez nem jönnek hetente 3x a vidéki rokonai, a többi napon a haverjai és mindezt úgy, hogy egymás szájában lakunk és engem zavar az átjáróház.

2018. jan. 6. 17:55
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Ha a szerződésben nincs szabályozva, akkor elvben nem korlátozhat. A gyakorlatban viszont nagyon hamar az utcán találhatod magad, mert az egy hónap felmondási idő pillanatok alatt elrepül. Úgyhogy ne jogászkodj, ne jelentgess, hanem vagy keress másik lakást, vagy fogd vissza a vendégjárást egy általa is elfogadott szintre.
2018. jan. 6. 18:00
 14/22 anonim ***** válasza:
44%

Ezért borzalmas a tulajjal egy házban lakni.

Nincs külön törvény a vendégfogadásra,de a szerződésben szerepelni szokott, hogy a bérlő rendeltetésszerűen használhatja az ingatlant. Ha a tulajt mint szomszédot zavarja a nagy jövés-menés, az már nem fér bele a rendeltetésszerű használatba. Lehet, ha nem a tulaj lenne a szomszédod hanem egy vadidegen, az is panaszkodna a sok vendég miatt. Neked és a lakótársadnak van kiadva az ingatlan, tehát az idegenek ott alvása nem játszik. Mellékesen, lásd az első mondatom, és mindezzel semmi gond nem lenne, ha nem a szádban lakna a tulaj, mivel normál esetben havi egyszer találkoznátok, és csak azzal foglalkozna rendben van-e a lakás, és tisztességesen fizetve.

2018. jan. 6. 20:07
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
Hát én elköltöznék, az biztos. Mi is laktunk így, nem sokszor fogadtunk vendéget, ebből soha nem is volt gond, de az egymás szájában élés hamar betette a kaput.
2018. jan. 6. 22:42
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Mi 6 éve lakunk egy válaszfalnyira a tulajdonostól és azt sem tudjuk egymásról, hogy létezünk. A haverom a tulaja fiával lakik egy lakásban 3-ik éve és semmi probléma.

Lehet, hogy a titok az, hogy elég csak normálisan viselkedve élni?

2018. jan. 6. 23:35
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Összegyűjtve az eddigieket:

Elvben nem szólhat bele, hogy hány ember és mikor jön fel, amíg nem életvitelszerűen laknak ott. Másrészt ahogy írták, 1 hónapos felmondási határidővel bármikor felmondhat neked.

Másik a feljelentés. Kezdjük ott, hogy miért is jelented fel? Mire fel? Mi értelme lenne? Ha az én bérlőm feljelentéssel fenyegetőzne akkor abban a pillanatban az lenne a válaszom hogy viszont látásra.

2018. jan. 7. 12:38
 18/22 anonim ***** válasza:
83%

Másik, egyéni véleményem, hogy tényleg mocskosul idegesítő tud lenni, amikor idegenek jönnek mennek és folyton a szomszédnál lebzsel valaki.

A mi szomszédunkban is albérlők vannak, folyton ott lóg a srác barátnője, olyan hangosan óbégat, hogy áthallatszik. 1-1 alkalommal erre azt mondja az ember hogy oké. De mikor már hetek óta folyamatosan a szomszéd pofázását kell hallgatni a saját lakásodban, az már idegesítő tud lenni.

2018. jan. 7. 12:42
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Egy lakás normális használatába a vendégfogadás is beletartozik. Ehhez tehát jogod van, a tulaj véleményétől függetlenül.

Másrészt, mivel a tulaj bármikor kirakhat, ezért ez a jogod is annyit ér, mint a többi. Semmit, mert nem tudod érvényesíteni. Ez a bérlők híres jogi védelme. Kitűzheted a kalapod mellé!

2018. jan. 7. 13:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Én eddig olyan szerződést láttam,amiben a következő volt kikötve: nappal annyi vendéget fogad a bérlő,amennyit akar(persze normális viselkedéssel,éjszakára hetente egyszer 1 fő aludhat ott,és a vendégek csak a WC helyiséget használhatják a szobádon kívül. Ez sztem korrekt,és jobb,mint amit ő mondott. Próbálj meg ebben megegyezni vele.
2018. jan. 14. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!