Alberlőnek beköltözéskor kulcsot kellett másoltatni, jogosan követeli vissza az árát?
Még annyi: a lakáshoz tartozott kettő kulcs- egyik az enyém, másik szülőknél van vidéken.
Jeleztem neki, hogy másoltassa le, mert én nem voltam erre bekészülve, hogy lakó jön hozzám.
Tudom, hogy hibás vagyok a sztoriban, tudom. Nyilván pusziért és jószívből nem adsz ki szobát egy félig ismeretlennek, tanultam belőle. Csak nehezen tudom megemészteni, hogy a lehetőséggel nem élnek, hanem visszaélnek. Ennyi.
Kedves #8-as!
Az,hogy szerinted ez hülyeség vagy nem, az egy dolog. De ha jogszerűen jársz el, és törvényes keretek közt adod ki a lakást akkor amíg a szerződés hatályos, semmi közöd az ingatlanhoz.
értsd:Nincs szabad bejárásod, ha van kulcsod ha nincs. Ennyi erővel lehetne a szüleid lakásához -Amiben laknak- kulcsa a bérlőknek is, vagy a szüleidnek a szomszéd város tetszőleges lakásához.
De csak, hogy teljes legyen a kép:
Bérlő: -Jó napot tulajdonos úr, lekapcsolná a villanyt? úgy felejtettük
-Tulaj: - Persze, intézkedem!
Bérlő haza ér. Rádöbben, hogy nincs meg az asszony ékszeres doboza. Biztos kirabolták (Valójában meg csak elhagyta)
Hívja a rendőrséget. Rendőrség első 5 kérdése közt ott lesz a "ki járhatott utoljára a házban és a kinek van kulcsa a lakáshoz?"
Innentől te is össze rakhatod a képet, hogy ki lesz az első akit előállítanak a rendőrségen.
Ezután a cirka 2 éves procedúra után a szüleid önként és dalolva fogják a Dunába hajítani a lakás kulcsot, és egy életre a fejükbe veri a bíró a birtokjog és a birtokvédelem fogalmát amit bizony a bérlő gyakorol és nem a tulajdonos!
Ezeket nem rosszból írom. Ez a magyar valóság jelenleg.
8. vok: köszi a pontos sztorit, már tisztábban látunk. :))
De komolyan, rá van szorulva arra a 3000 Ft-ra? Vagy folyamatosan hív miatta? Ha csak a gondod van emiatt, add neki oda, legyen boldog vele, aztán mehet.
De gondolkodhatunk úgy is, hogy ő most mit kezdjen egy kulccsal? Neked hasznod lesz belőle, ha kiadnád újra a szobát - elméleti alapon.
Szóval, mindkettőtöknek igaza van, de csak a kulcsban, ha szemellenzősen nézzük az esetet, félig becsukott szemmel. A többiben Neked van igazad, több kárt csinált, mint hasznot, csak a kiadásod volt miatta.
Szóval, ha van kedved vitázni, ki az erősebb, akkor tedd azt, ha már unod, akkor fizesd vissza neki. Csak aztán nehogy x hónap múlva újra jöjjön, hogy kéne kölcsön, mert olyan könnyen visszaadtad a 3000-et. Szabadulj meg tőle minél hamarabb, aztán legközelebb gondold át, hogy kit engedsz be!
Ilyet, hogy még beköltözteti a paliját, kupit csinálnak, elhasználja a cuccaidat, hamarabb kellett volna már megszabadulnod.
De megértelek, olyan buta helyzet, hogy Gizikém, papírozzuk már le az egészet, szabályokkal együtt! Másnaptól kezdve Rólad lett volna hangos a munkahely, hogy milyen szrrágó vagy - bocs a kifejezésért...
Lehet, igaz a mondás, családdal, baráttal üzletet ne. Igaz, sokaknak bevált, de sokaknak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!