Ezt megteheti a tulaj?
Megtudtam hogy arulja a lakast amit berlek (a szomszed mondta hogy tudom-e hogy aruljak). Persze van joga eladni ezzel nincs is bajom mert csak alberlo vagyok DE
Most en lakom itt az en cuccaim vannak itt stb. Azt ugye nem teheti meg hogy ha van ra erdeklodo felhozza a lakasba??
Foleg a haloszobakban mindenkinek ott vannak a szemelyes dolgai laptop, ruhak szetdobalva stb.
En teljesen felhaboritonak tartom hogy idegenek random bejohetnek es nezelodhetnek nalam.
Az adásvétellel a tárgyhoz kapcsolódó kötelezettségek tekintetében is a régi tulajdonos helyébe lép az új. Ha az ingatlan az adásvételkor bérbe volt adva, az új tulajdonos lesz a bérbeadó, aki ugyanúgy mondhatja fel (vagy nem) a bérleti szerződést, mint a régi tehette volna.
Az "örökléshez": ha a bérbadó vagy a bérlő elhunyna, az örökösei lépnek a helyébe, vagyis állnak helyt a szerződéses kötelezettségekért. Ilyen szempontból "öröklődik" a szerződés.
Nem teheti meg. Nem zavarhat emiatt feleslegesen és nem léphet be, ha nem vagy otthon, ha ez neked nem tetszik.
Ilyenkor fel kell mondani a bérleti szerződést és utána árulni a lakást.
Nyilván csak akkor tud bemenni, ha engeded. Különben hogyan tudna? Lakatost hív és feltöri a zárat? Az ugye máris magánlaksértés.
Vagy te adtál neki kulcsot?
Mi két lakást béreltünk, mindkettőnél zárcserével kezdtünk és nem kapott kulcsot a tulajdonos, hiszen semmi köze a dolgainkhoz amíg mi lakunk ott. Most már szerencsére saját van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!