Nem kaptam kollégiumot és most kiadó szobát keresek az egyetem miatt.A barátomhoz szeretnék csatlakozni aki havi 40 ezret fizet egy 15 m2-es szobáért de a bérbeadó ugyanennyit kérne tőlem is pedig ugyanabban a szobában laknánk.Nekem ez nem tűnik igazságosnak és úgy érzem ki akarnak zsákmányolni.Hozzá értők és tapasztalt embereket kérdezek,mit gondoltok erről?
# 10: Miért, milyen helyzete van, hogy nem tud máshova menni csak ide? Hogy lenne aránytalan, ha egy húszassal több mondjuk? Ne már...
Amúgy simán mondják azt, hogy fizetnek ketten hatvanat. Alkudjanak. Az is lehet, hogy a bérbeadó nem akarja, hogy két ember legyen a szobában. Lehet, ő is ott lakik. Lehet, hogy a rezsi is benne van. Nem tudunk semmit a helyzetről.
2017. aug. 25. 15:05
12/17 anonim válasza:
#11 a kommentár arra vonatkozott, hogy bármilyen árat ki lehetne kötni, ahhoz senkinek semmi köze. Na ez az, ami nem igaz.
2017. aug. 25. 18:08
13/17 anonim válasza:
10-es válaszolót miért kell lepontozni, amikor teljes mértékben kívülről tudta a hatályos ptk-t? Az már más kérdés, hogy lehet nem számít aránytalannak vki szerint, de azt kell, hogy mondjam, igen. A bíróság úgy 60-70%-os eltéréstől <100;>100 már vizsgálatot indítana.
2017. aug. 26. 00:23
14/17 anonim válasza:
Azért kell 10-eskét lepontozni mert amit írt az erre nem igaz. Hol van itt az "üzletfél kiszolgáltatottsága"??? Ez az egyetlen albérlet a városban??? Kötelező kivenni??? Hát akkor??? Ha nem tetszik nem veszi ki. Ennyi!!!
Én is azt vallom, annyiért adja amennyiért akarja, max nem lesz rá vevő. Ha meg van akkor a vevő utána ne panaszkodjon. Szerintem...
2017. aug. 26. 14:50
15/17 anonim válasza:
#13 általában ez a sorsa a jogilag ugyan szabatos, de történetesen a bérlő jogára vonatkozó kijelentéseknek. Már az is megütközést kelt, hogy a bérlőnek egyáltalán bármire joga van. Magyarországon teljesen elterjedt az a nézet, hogy a tulajdonos csináljon, amit akar, a bérlőnek meg legfeljebb elmenni van joga, ha nem tetszik. Különös módon ugyanezek a kommentelők általában meg vannak győződve arról, hogy "a bérlő joga erősebb" meg hogy "a törvény nem védi eléggé a tulajdonost".
2017. aug. 26. 16:15
16/17 anonim válasza:
"a bérlő joga erősebb" meg hogy "a törvény nem védi eléggé a tulajdonost".
Ezt én is így gondolom. Igen nehéz azt az albérlőt kitenni, aki nem akar elmenni. 1-2 év bírósági pereskedés, kilakoltatás és már kész is...
2017. aug. 26. 18:01
17/17 kovpet válasza:
# 15: Milyen bérlő? Egyelőre még nem bérlőről van szó, csak egy valakiről, aki ismerőse a jelenlegi bérlőnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!