Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért kérik fejenként a kiadó...

Miért kérik fejenként a kiadó szoba árát?

Figyelt kérdés
Nem kaptam kollégiumot és most kiadó szobát keresek az egyetem miatt.A barátomhoz szeretnék csatlakozni aki havi 40 ezret fizet egy 15 m2-es szobáért de a bérbeadó ugyanennyit kérne tőlem is pedig ugyanabban a szobában laknánk.Nekem ez nem tűnik igazságosnak és úgy érzem ki akarnak zsákmányolni.Hozzá értők és tapasztalt embereket kérdezek,mit gondoltok erről?

2017. aug. 24. 20:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
10%

Ha dolgoznál és szállón lennél kénytelen lakni, ott is 2 ágyas szobában szállásolnának el és elkérnek fejenként 45-50 ezret.

Itt az albiban, kapsz egy szobát, egy ágyat, van hol lehajtani a fejedet. Elhasználod, nyüstölöd valakinek a bútorát, bútorait, használod a vizet, gázt, áramot. Wc-t használod, lehet egyszer megreped a porcelán a v--lagad alatt, széttöröd a wc ülőkét, leszakítod a lehúzót, stb. stb..

Egy vadidegentől miért, mire fel vársz ingyenességet ? xd

2017. aug. 24. 20:29
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

A bérbe adók személyre adnak ki bérleményeket .

De a rezsit közösen fizetitek,na itt van részetektől a megtakarítás. A bérbe adót nem érdeki,ha egymáson alszatok is

2017. aug. 24. 20:33
 3/17 anonim ***** válasza:
35%
Melyik városban?
2017. aug. 24. 21:23
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
Én sem tartom igazságosnak, de vagy elfogadod a tulaj követelését, vagy kerestek másik helyet jobb feltételekkel. 80 ezer egy 15 nm-es szobáért még bp-i viszonylatban sem olcsó.
2017. aug. 25. 06:53
 5/17 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is sok 80.000 Ft egy szobáért. Mivel egy szobában vagytok én max. 60-65ezret kérnék + rezsi /2 főre.
2017. aug. 25. 08:13
 6/17 anonim ***** válasza:
97%

Budapesten szobánként(!) szoktak 40-et elkérni.

Ha eddig a barátod is 40-et fizetett, akkor a 80 irreális, ezért már garzont kaptok, ha szerencsétek van.

Szerintem várj az odaköltözéssel egy kicsit, mert az iskolakezdés miatt most nagy a káosz, de októberre valamelyest csillapodni fog.

Lehet találni, csak tüzetesen kell keresni normális tulajjal, normális albit.

Az én 46 m2-es lakásom Budapest szívében az Emke és az Astoria között, kívül-belül felújított házban és felújított lakásban egy párnak 75+rezsiért van kiadva.

Ők 4-ik éve laknak ott, de ha elmennek sem szándékozok a következőnek emelni, viszont ennek fejében nagyon megnézem, hogy kinek adom ki, mert fő a nyugalom.

De már másoktól is hallottam ezt a bérleti díjat, tehát van, csak keresni kell!

Szóval a 80ezer egy szobáért egyenesen aljasság, bele ne menj!

2017. aug. 25. 10:14
 7/17 anonim ***** válasza:
65%
Kihasználja a szorult helyzetedet, és feltűnően aránytalan előnyt próbál belőle szerezni. Vagyis: uzsorás.
2017. aug. 25. 10:30
 8/17 kovpet ***** válasza:
88%

# 7: Azért ennyire ne told túl. Kapitalizmus van, ha én egymillióért akarom kiadni a wc-m, akkor ahhoz nincs senkinek köze. Csak kutya nem veszi ki, de ez hadd legyen az én bajom.

Amúgy igen, sok. Inkább menjetek garzonba, 80-ból megvan és akkor nincs több lakótárs, csak a haverod.

2017. aug. 25. 12:01
 9/17 anonim válasza:
69%
Kereslet-Kínálat. Ha túl drága, akkor ne vedd meg. Nem tudsz mást tenni.
2017. aug. 25. 13:24
 10/17 anonim ***** válasza:
13%
#8 nem egészen, az üzletfél helyzetét kihasználva feltűnően aránytalan előny kikötését a Ptk. semmisnek mondja ki.
2017. aug. 25. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!