Lassan meg se éri felköltözni Budapestre?
Nézegetem a budapesti albérlet árakat, 30-40 négyzetméteres lakást 100-120 ezerekért adnak ki (jobb esetben 90-95) + 2 havi kaució meg ugye a rezsi.
Ha mondjuk egy pár fel akar költözni Budapestre akkor össze kell dobniuk alapból 300-360 ezeret + egy havi megélhetési pénzt ételre ugye még meg nem kapják az első havi fizetésüket.
Tehát majdnem hogy fél millió forintot össze kell dobnia egy párnak ha fel akarnak költözni (vagy össze akarnak költözni)Budapesten hogy be tudjanak költözni és enni tudjanak az első hónapban.
Az már mellékes hogy az egyik fél fizetése egyből el megy a számlák befizetésére és a bérleti díj kifizetésére.
Azért olyan jól Budapesten se lehet keresni hogy csak a lakbérre 100-120 ezreket el lehessen költeni.
És akkor még ilyenekről beszélnek hogy ezek az árak még emelkedni fognak...ki fogja tudni majd azokat megfizetni?
Azért ne feledjük Bp elég nagy.
A belváros az valóban külföldi fizetéshez igazodik.
De minél távolodsz tőlle annál olcsobb a lakhatás.
Mondjuk a "hatarban" 100körül lehet 2szobában lakni...mondjuk közelebb van érd központ mint a Moricz körtér.
(De ott 2 ember fejenként 150böl kijön.) Persze ezzel az erővel vidék is lehetett volna...
2. vagyok.
Milyen cél? Bármi ami nincs falun vagy onnan nehezen megközelithető.
Ha a puszta megélhetés az,akkor az.
Nem azért de aki Londonba megy dolgozni az nem londonban lakik,mert akkor ugyannott van mint itthon. Londonban akkor lakik az ember,ha a közeljővőben előrelépése várható,és nem akar/ tud órákat szánni a közlekedésre.
Budapest is ugyanez,miért lenne más?
Ha lenne 520 ezred, "saját lakásba fektetnéd"? Ha csak ennyi pénzed van, akkor abból milyen lakást szeretnél venni? És hol?
3-4-500ezer de még 4millioval sem tudsz labadába rúgni,ha saját lakást akarsz. Tavasszal ujittam fel lakást egy lepukkant bérházban (van két prosti lakik/dolgozik ott) 2emelet 1szoba 18milla. Közel a Blaha.
Ha magas az ára akkor magas a bérlet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!