Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen érzés volt felköltözni...

Milyen érzés volt felköltözni vidékről Budapestre?

Figyelt kérdés

Még mielőtt valaki félreértené a kérdésemet, szeretném leszögezni: semmiféle provokáció nincs benne. Nagyon sokan választják azt, hogy különböző okok miatt (munka, tanulás, párkapcsolat, stb.) valamely kisebb településről a fővárosba költöznek, ami (laikusként belegondolva) egészen biztosan radikális változást jelent számukra, hiszen az 1,8 milliós lakosú Budapest az ország messze legnépesebb, legsűrűbben lakott, legforgalmasabb városa.

Ezért is foglalkoztat nagyon az a kérdés, hogy milyen érzés volt felköltözni Nektek. Mik voltak az első tapasztalatok? Mi az, ami jobban tetszett, mint a korábbi lakhelyeteken, illetve miben érzitek sokkal rosszabbnak?

Olyan véleményeket is hallottam, hogy sokáig sokként hat az az irdatlan mennyiségű embertömeg, ami itt meg tud fordulni egyes tereken, csomópontokban.

Igazából tényleg BÁRMI érdekel ezzel kapcsolatban. Hogyan éltétek meg ezt az egész lakhelyváltást?

Minél hosszabb, tartalmasabb válaszokat adtok, annál jobban fogok örülni!:)

2016. dec. 16. 12:35
 1/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Na,hát kezdem a sort :) 2 éve költöztem fel párommal,ő itt is született,de leköltözött vidékre miattam. Szóval 2 éve..Az első sokk valóban a tömeg volt,kishíján akkor felszálltam a tömegközlekedési eszközre,ha nem akartam,mert vitt a tömeg :D Amúgy kezdem megszokni,de néha vágyom haza a nyugiba.Az a szerencsénk,hogy nem a belvárosban lakunk így elviselhetőbb. Ha már minden kötél szakad,megyünk a természetbe feltöltődni :) Ami tetszik,hogy mindent megtudok venni/megtalálok amire szükségem lehet(vidéken rendelni kell stb...) Amit nagyon szeretek,amikor este megyünk valamerre és a hidak,a Gellért hegy,a vár és környéke kivilágítva számomra gyönyörű.Még mindig minden egyes alkalommal csillogó szemmel nézem :) Negatív,nem családi házban élünk,hallok mindent,sajnos a szomszéd nagyon tapintatlan,berúgnak,kiabálnak,vitatkoznak,zenét üvöltetnek éjjel-nappal. Ha épp nem,akkor hajnali 2-3 körül elkezd bolonságokat kiabálni,kiveri az álmot a szememből,lehetetlen pihenni tőle.Néha bosszant a belvárosi nyüzsi,viszont van,hogy kifejezetten szeretek ott sétálgatni párommal. Mikor hogy :) Ugye vidékiként mindig mindenhol azt hallottam "a sok pesti bunkó" ,nem igaz :) Van persze olyan is,de én kellemesen csalódtam,mondjuk nagyon barátkozó vagyok,idegenekkel is eltudok beszélgetni elég sokáig.Na és amiket mondanak,hogy gyakorlatilag 40% ugyanúgy "bevándorló" (vidékről jött) mint én.Először rettegtem,hogy nekem egyszer önállóan is elkell jutnom A-ból B-be,ugyanis olyan jól tájékozódtam eddig,hogy simán eltévedtem.Most már megoldom,elmerek indulni egyedül is :) Első önálló muszáj próbálkozásom munkábamenet volt 2 éve,busz jött,felszálltam (hajnal5) és nagyon nem arra ment amerre én akartam :D :D A rohanás az amit nem szeretek,amikor morognak,toporognak,beleállnak az aurámba,fújtatnak stb... De sajnos kezdek én is ez a rohanó bolond lenni,ahogy észrevettem magamon. Após amikor eljön hozzánk és csalnánk sétálni,mindig mondja"oké,de csak ha sétálunk,én nem fogok rohanni utánatok.(pedig ő is itt született,se teljesen más mentalitású.

2016. dec. 16. 13:23
 2/2 anonim ***** válasza:
És te mikor fogsz felköltözni kedves kérdező? :)
2016. dec. 16. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!