A mai egyetemisták hol dolgoznak egyetem mellett, hogy ilyen drága lakásokat bérelnek?
Kérdező, az én lányom albiban lakik, mi fizetjük, nem ő... én ápolónő vagyok, a férjem asztalos (sajnos anyósom itthon nem ápolható, otthonban él, de oda nem jelentkezhet be lakcímre, hivatalosan itt lakik papíron, a nyugdíja meg magas, tehát kolit nem kapott a gyerek, hiába lakunk 250 km-re).
Havi 80! ezer a szoba... ezt fizetjük kb havi nettó 250-ből. Felveszi a diákhitelt, plusz havi 60 körül keres mellé irodai munkával. Van már szép megtakarítása, nem veri el mindet. Néha azért megszánjuk és némi zsebpénzt kap tőlünk is, megérdemli. Majs ha végzett, dolgozik, fizeti az albiját, mi meg visszafizetjük a diákhitelét, ha már összerakni nem tudtunk neki előre ennyi...
#17-es
Erről beszél! :D
Félti a segílykéjét!
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__8765079-egy..
"A kérdező kommentje:
08:46 : A szülőknek nem hiszem, hogy lenne ennyi pénzük pluszban."
Az én szüleimnek volt. Egy vidéki kisvárosban éltünk amúgy panelban, semmi fényűzés. Egy 10 éves autónk volt.
De mindig tettek félre pénzt, mert szerették volna, ha egyetemre megyünk. Akkoriban olcsóbbak voltak az árak, de a húgom és az én albérletem összesen, rezsivel + az ingázás, hát, belekerült majdnem 200.000-be havonta. Nyáron otthon voltunk + télen ugye 2 hónapot akkor legalább a rezsit nem kellett fizetni csak a közös költséget. Mindig vállaltunk alkalmi munkát amikor tudtunk az egyetem mellett, hogy beleadhassunk a költségekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!