Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A mai egyetemisták hol dolgozn...

A mai egyetemisták hol dolgoznak egyetem mellett, hogy ilyen drága lakásokat bérelnek?

Figyelt kérdés
Ezeket a 100e Ft nagyságú albérleteket nézve, illetve 40e Ft-os havi megélhetéssel számolva azt kell mondanom egy egyetemistának többet fizetnek rész munkaidőben, mint néhány felnőtt embernek teljes állásban. Legalább havi nettó 120e Ft körül kell lennie a bevételüknek, még akkor is, ha többen bérelnek egy ilyen méregdrága helyet. Érettségi után mit tudnak ennyire megcsinálni?
2017. júl. 30. 08:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az én lányom albiban lakik, mi fizetjük, nem ő... én ápolónő vagyok, a férjem asztalos (sajnos anyósom itthon nem ápolható, otthonban él, de oda nem jelentkezhet be lakcímre, hivatalosan itt lakik papíron, a nyugdíja meg magas, tehát kolit nem kapott a gyerek, hiába lakunk 250 km-re).

Havi 80! ezer a szoba... ezt fizetjük kb havi nettó 250-ből. Felveszi a diákhitelt, plusz havi 60 körül keres mellé irodai munkával. Van már szép megtakarítása, nem veri el mindet. Néha azért megszánjuk és némi zsebpénzt kap tőlünk is, megérdemli. Majs ha végzett, dolgozik, fizeti az albiját, mi meg visszafizetjük a diákhitelét, ha már összerakni nem tudtunk neki előre ennyi...

2017. júl. 30. 11:33
 12/23 anonim ***** válasza:
36%

# 11!

Le a kalappal!

2017. júl. 30. 11:36
 13/23 A kérdező kommentje:
09:15 : Én megértem, hogy a mai egyetemisták nagyon okosak, de nappali mellett teljes állásban dolgozni azért elég nehézkes lehet. Én azt hallottam, hogy nevesebb egyetemeken, ahol a megszerzett tudás érni is fog valamit napi 8 órát kell tanulással tölteni. A példád szerint dolgozik 8-at, tanul 8-at. 16 órája elment anélkül, hogy utazott volna A-ból B-be. Itt valami nem stimmel. Jó egyetemre gondoltam, nem erre a "bölcsészmérnökire", amit mostanság sokan végeznek lovári nyelvvizsgával.
2017. júl. 30. 12:10
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Kösz, 12, azt gondolom, ez a természetes, segítjük, amíg tudjuk. Nem él vissza vele, sőt.
2017. júl. 30. 12:20
 15/23 A kérdező kommentje:
11:33 : Egy érettségivel 60e Ft-ot keresni rész munkaidőben elég szép összeg. Nem lenne szép dolog ilyen bevétel mellett elvenni a szociális támogatást a rászorulóktól.
2017. júl. 30. 12:24
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező! Én nem írtam, hogy főállásban dolgozik. Így fogalmaztam: "Ha elmegy dolgozni részmunkaidőben egyetem mellett". Teljes állásban valóban elég nehéz, főleg az első 1-2 évben. De azt azért hozzá tenném, hogy a BSc utolsó féléveiben egyre többen főállásban dolgoznak gyakornokként. Azzal nem értek egyet, hogy napi 8 órát kell tanulni. Mondom mindezt úgy, hogy több mérnöki diplomám van. Páromnak ugyanez a tapasztalata. Szintén több mérnöki diplomával. Tehát nem büfészakos tapasztalatokkal mondom ezeket.
2017. júl. 30. 12:24
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szociális támogatást a rászorulóktól, te miről beszélsz????
2017. júl. 30. 12:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
850 ft órabérnél nem nagyon van kevesebb diákmunkában, ez havi 20 munkanappal, heti 20 órával nettó 57800. És ez bárki számára elérhető, szóval ne gondold, hogy a 60 az valami hű de nagy teljesítmény...
2017. júl. 30. 12:32
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

#17-es

Erről beszél! :D

Félti a segílykéjét!

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__8765079-egy..

2017. júl. 30. 13:31
 20/23 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

08:46 : A szülőknek nem hiszem, hogy lenne ennyi pénzük pluszban."

Az én szüleimnek volt. Egy vidéki kisvárosban éltünk amúgy panelban, semmi fényűzés. Egy 10 éves autónk volt.

De mindig tettek félre pénzt, mert szerették volna, ha egyetemre megyünk. Akkoriban olcsóbbak voltak az árak, de a húgom és az én albérletem összesen, rezsivel + az ingázás, hát, belekerült majdnem 200.000-be havonta. Nyáron otthon voltunk + télen ugye 2 hónapot akkor legalább a rezsit nem kellett fizetni csak a közös költséget. Mindig vállaltunk alkalmi munkát amikor tudtunk az egyetem mellett, hogy beleadhassunk a költségekbe.

2017. júl. 30. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!