Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi a 2 havi kaukció?

Mi a 2 havi kaukció?

Figyelt kérdés

Mondjuk 40 ezerért bérlek egy lakást. és két havi kaukciót kér érte... akkor az most úgy van, hogy 2x 40 ezret vagyis 80 ezret kell leadni?

vagy 2 x 40 ezret és még egy szer 40 ezret azaz 120 ezret?

2017. júl. 24. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
ha 40 ezer a bérlet díj, és kell 2 havi kaució akkor 120 ezret kell elsőre fizetni. Az adott hónapot és a 2 ha i kauciót.
2017. júl. 24. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
2x40 a kaució + 1 havi, ezzel indítasz.
2017. júl. 24. 12:08
 3/12 anonim válasza:
47%

Helyesen kaució, azaz foglaló. Ez afféle biztosíték, amit leadsz a tulajnak, hogy ha esetleg valami kárt okoznál a lakásban, ebből lehessen kifizetni.

Kéthavi kaució esetén beköltözésnél kifizeted az 1*40 kiló bérleti díjat (az első hónapra), és a kéthavi foglalót (2*40), összesen 120 kiló.

Mellesleg ha kiköltözöl (és nem laktad le a lakást), akkor a kaució visszajár. Erről sokan hajlamosak elfeledkezni.

2017. júl. 24. 12:25
 4/12 A kérdező kommentje:
és amikor kiköltözöm és nem okoztam kárt a lakásban el sumákolhatják azt a pénzt ami nekem viszsajár? vagy lesz arról valami szerződés ami bizonyítja hogy az nekem visszajár, ha nem okoztam kárt? mert azért az nem kevés pénz.
2017. júl. 24. 12:36
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
3 x 40-nel kell számolnod. 2 x 40 a kaució + egyhavi lakbér,azaz + 40. A kaució visszajár, de nem szokták visszaadni, lelakható a gyakorlatban. Semmi köze a foglalóhoz!
2017. júl. 24. 12:43
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Két verzió lehetséges, az egyik, hogy visszakapod kiköltözésnél, a másik, hogy az utolsó két hónapban lelakod kiköltözés előtt.

Ezen felül, ha valamilyen kár keletkezik a lakásban a te költségedre, kérheted, hogy abból legyen a javíttatás, így értelemszerűen csökken a visszajáró összeg. (A karbantartásokért a tulaj a felelős, de pl. ha macskád van és szétkapja a tapétát, az a te költséged pl.)

Természetesen ezeket mind-mind tartalmaznia kell a szerződésnek, amennyiben nem, akkor ne is írd alá.

2017. júl. 24. 13:08
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

A kaució, az nem foglaló, hanem BIZTOSÍTÉK!

Miért mondjátok, hogy a kaució visszajár?

Nem jár vissza, csak egy bizonyos része!

Kérdező!

Az általad okozott esetleges károkra és a kiköltözésed UTÁN érkező, de általad elfogyasztott szolgáltatások SZÁMLÁIRA van a kaució.

Ha nem okoztál semmilyen kárt, akkor csak a számlákat vonják le belőle és a differenciát visszakapod.

Vagy olyan formában, hogy az utolsó, felmondási hónapban a kaució egyik felét lelakod, a másik fele marad az elszámolásra, vagy fizeted a felmondási hónapot is és kéthavi kaució az elszámolási alap.

Ez mindig attól függ, hogy mennyi a kaució és mennyi érkező rezsiszámlára lehet számítani.

Ha fűtésszezon végén mész el és a havi gázszámlád mondjuk 60ezer, akkor nincs lehetőséged lelakni az utolsó hónapban a kauciót, mert az az érkező számlákat éppen csak fedezi, vagy nem is fedezi.

2017. júl. 24. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, bocs, de ilyet még nem hallottam. Mondjuk én mindig is voltam olyan korrekt, hogy időben jeleztem a költözés tényét, így az utolsó havi számlákat időben tudtuk rendezni, és nem maradt utánam vissza adósság...
2017. júl. 25. 08:19
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem értlek 8-as, de megköszönöm, ha elmagyarázod!

Mondjuk októberben felmondasz, 1 hónap a felmondásod, az november hónap.

November 30-al elköltözöl. a novemberi fogyasztásodról a számla decemberben jön, kivéve ha átalányt fizetsz, de tisztességes bérlő-bérbeadó viszonyban az óraleolvasás működik mindenütt.

Akkor kérlek avass be, hogy a novemberi számlád mikor és hogyan van rendezve, mivel decemberben érkezik, a fogyasztásod alapján?

2017. júl. 25. 09:37
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként kedves 8-as, amit írsz csupán egy technikai részlet, hogy te az utolsó havi fogyasztásodat készpénzben a tulaj markába nyomod és a kauciót visszakapod, vagy nem nyomod és a kaucióból vonják le.
2017. júl. 25. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!