Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Megéri 2 év itt tartózkodásra...

Megéri 2 év itt tartózkodásra albérlet helyett lakást venni, aztán eladni?

Figyelt kérdés

Miskolcról van szó egyébként. 2 évre kell ideköltöznöm, de 2 év múlva elköltözöm messzire. Azon elmélkedem, hogy mivel járnék jobban: 2 évig fizetni albérletet olyan lakhatásért, ami sosem lesz az enyém, vagy megvenni egy lakást, aztán eladni 2 év múlva, de ez pedig sok egyéb költséggel és intézkedéssel jár és nem biztos, hogy lesz rá vevő, vagy hogy annyiért el tudom adni, amennyiért megvettem. Lehet, hogy buknék rajta, de az is lehet, hogy drágábban kelne el.

Albérletet könnyen válthatok, ha nem tetszik a környék, egy lakás viszont rajtam marad.

Albérlet az én igényeimnek 50ezer Ft körül van. 24x50000=1.200.000Ft, ennyit fizetnék olyasvalamiért, ami sosem lesz az enyém. Ez kidobott pénz.

Egy lakás kb 5-6 millió Ft. A pénz egyébként meglenne rá, de kérdés, hogy 2 évre megéri-e...

2017. júl. 19. 21:57
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

na de mi van ha illetéket kell fizess? 40%

ügyvédi költség 1,5%

aztán hirdetni később megint sok 10.000Ft

lehet visszaesnek a lakásárak és azon is buksz, mert most az egekben vannak.

Lehet az 1.2M Ft csak sokak tűnik, de valójában nem is az.

Lehet járna kedvezmény 35év alatt első lakás stb. de ezt te tudod.

2017. júl. 19. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:

"na de mi van ha illetéket kell fizess? 40% "

4,0% lesz az "csak"! (vagy 2% ha jogosult a kedvezményre)

2017. júl. 19. 22:36
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
" Egy lakás kb 5-6 millió Ft. " Biztos?
2017. júl. 19. 22:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Van olcsóbban is meg drágábban is. Nekem nem kell nagy, nem ide akarok családot alapítani, de azért meglegyen a minőség. Ez kb az az árkategória.
2017. júl. 19. 23:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Több intézkedéssel jár, de ki is adhatod, és pénzt termel, nem rossz befektetésnek. Két év sok idő, lehet, ott ragadsz a végén, sose lehet tudni.
2017. júl. 19. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Megvenni, majd két év után eladni egyátalán nem éri meg. Ahogy előttem is leírták, a vétel áron felül rengeteg plusz költség van. Iszonyatosan sok időt kell a lakás keresésre majd a megvételre szánni... ez általában nem 1 hét alatt zajlik le (általában).

Csak akkor érné meg a lakás vásárlás, ha elköltözés után nem adnád el hanem kiadnád. Így ha nem is sokat, de viszonylag könnyen tudsz passzív jövedelemhez jutni és majd később amikor fentebb lesznek az árak eladod és még kereshetsz is rajta, de két évre nem éri meg megvenni és eladni.

A következő helyen is vennél majd egy lakást és azt is eladnád amikor elköltözöl? :)

2017. júl. 20. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy ha eladsz egy ingatlant és a vételárból nem ingatlant veszel, akkor az jövedelemnek számít ezért le kell belőle adóznod. Qrvára nem éri meg.
2017. júl. 20. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha tuti eladod 2 év után, akkor nem éri meg, ha megtartod és kiadod (tehát nem hiányzik az a pénz, ami benne áll), akkor megérheti. Viszont ha messze költözöl, akkor csak a gond van vele. Mindent összevetve nagyon valószínű, hogy neked nem éri meg.
2017. júl. 22. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!