Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Budapesten az Illés utca jó hely?

Budapesten az Illés utca jó hely?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem az egyetemet és most keresek albit. Még csak Google térképen nézegettem a környéket, de szép, nyugis, fás-virágos helynek tűnik, ráadásul pesti viszonylatban tök olcsó a szoba (rezsivel fixen 45 ezer havonta). Egy nagyon patinás, régi gangos házban van a lakás, ahol gondolom sok a régóta ott lakó, kedves idős ember.

Nektek mi a véleményetek?

2017. júl. 16. 12:26
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, de nem vagyok fővárosi. 19 éves lányként most fogok először felköltözni.
2017. júl. 16. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Sajnos a VIII.kerület egyik legrosszabb része a közelben van. Mentem a Füvészkertbe (az a szép, fás hely, be van kerítve), drogot akartak eladni nem napon barnultak, ez ott van, szemben a Közszolgálati egyetem (Ludovika tér), onnan befelé pedig egy 19 éves lánynak nem ajánlanám. Drog, pia, prostik, amit akarsz. Ne költözz oda.
2017. júl. 16. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Dugonics, Diószeghy, Kőris, Tömő stb. utca: ha nem vagy cigó, aki esetleg futtatóra vágyik, be ne tedd oda a lábad. Lepukkant, romos házak, bűnözők, részegek, drogosok, prostik, amit nem akarsz, hírhedt helyek. A "kedves, idős emberek" nem ott laknak, vagy már kirabolták és félig agyonverték őket a "lakótársaik".
2017. júl. 16. 13:46
 4/10 anonim ***** válasza:
2017. júl. 16. 13:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Nappal csak akkor nem veszélyes ha régi, agyon használt ruhában jársz értékek nélkül, de este bármi megtörténhet bárkivel azon a környéken.

19 éves lánynak nem ajánlanám...

2017. júl. 16. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Nagyon patinás... konkrétan vedlő vakolat, 1956-os lövedékek nyoma, beázó tető, beázó lakások a rossz közmüvek miatt, lift nincs vagy rossz, lépcsőház sötét és koszos... Kb. ennyit jelent. Légy észnél, se VI, se VII, se VIII. kerület nem megfelelő egy 19 éves lánynak.
2017. júl. 21. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, 19 éves lányok ezrei élnek probléma nélkül a 6-7-8-9 kerben. Mindig megérkeznek az ügyeletes utcára kimenni nem merő emberek. Basszus, 6-7ben semmi nem történik, a 8ban sem nagyon, ha nem ismerkedsz rossz arcokkal.
2017. júl. 25. 16:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy nem ismerkedsz? Körbevesz 3-4 ilyen alak, aztán örülhetsz, ha csak a mobilod kell nekik és nem más. A helyi lányok igen nagy százaléka roma, azok már 12 évesen terhesek és kiállnak az utcára. Nekik ugyan mindegy, de te ne költözz oda.
2017. júl. 27. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:

8ker és 8ker között illik különbséget tenni! Teljesen más a Palotanegyed, mint a külső része a kerületnek.

Az előbbiben renovált bérházak vannak, bennük nagy részben jól szituált lakókkal, a bérházak alatt éttermekkel, kávézókkal, a közelben a Nemzeti Múzeummal és a Szabó Ervin Könyvtárral, amik körül nyüzsögnek az egyetemisták, és éjjel-nappal biztonságos.

A külső része is sokat javult az elmúlt néhány évben (lásd.: Corvin-negyed!), de vannak még nagyon lepukkant utcák, ahova nappal sem érdemes egyedül betévedni.

Az Illés utca történetesen még ilyen, ezért a helyedben másfelé nézelődnék.

Két lehetőség van!

1. Ha nem akarsz sokat költeni a szobára, de viszonylag egy biztonságos környezetben akarsz élni, akkor Újpalota, Rákospalota, Békás, Óhegy, Újhegy, Újpest stb. városrészeket ajánlom, de ez esetben egyrészt szintén nézd meg, hogy milyen az utca, mert azokon a helyeken is vannak vadabb környékek, másrészt tudd be, hogy egy nap több órát kell utaznod.

2. Kicsit többet fektetsz be (havonta olyan 60-80 ezret egy szobáért), de akkor kapsz egy halálnyugis belvárosi szobát, mindenhez közel.

Remélem segítettem! :)

2017. júl. 27. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért az szégyen, hogy a Ludovika tér mellett ilyen negyed van! Az Orbán-egyetem (Közszolgálati) közelében nem képesek rendet tartani. A Diószegiben nappal sem életbiztosítás sétálni, sötétben főleg nem.
2017. júl. 27. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!