Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miből finanszírozzátok az...

Miből finanszírozzátok az albérletet?

Figyelt kérdés
Egyszerűen hihetetlen mennyire mennek fel az albérletárak még mindig.. Egyetemre járunk, most kezdünk majd dolgozni mellette, de ígyis négyen kell laknunk egy kislakásban, hogy győzzük pénzzel, pedig mi még az olcsóbb kategóriába tartozunk. Suli után szeretnék csak a barátommal összeköltözni, de már most 150 ezer az átlag albérlet, ennyit sosem fogunk ketten pályakezdőként megfizetni. Ti miből győzitek? Többen vesztek inkább ki egy lakást? Vajon meddig fog nőni szerintetek az ár, lesz olyan mint külföldön? Az állam miért nem tesz ez ellen semmit, és kontrollálja valahogy, lassan az emberek tényleg nem bírják majd megfizetni..
2017. júl. 16. 01:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell Budapesten maradni. Vidéken lehet kevesebb a fizetés 20-30 ezer forinttal havonta, viszont a lakhatás feleannyiba kerül (ha nem harmadannyiba) Azt ne mondja senki, hogy vidéken nincs állás, mert van, csak keresni kell.

(20.000-es kisvárosban városközponti kb. 40m2-es téglaépítésű lakást lehet kapni 5 millióért... Falun 2-3 szobás, nagy kerttel rendelkező, felújításra szoruló házat akár 2 millióért. Albérlet ritka mint a fehér holló mert ennyihez a tőkét pár év alatt bárki össze tudja rakni)

2017. júl. 17. 13:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy Pest melleti településről kb olyan gyorsan be lehet érni tömegközlekedéssel mint egy külső kerületből.

Gödöllő... Gyorsvonattal 26 perc alatt felértem. ( a szem akár 40 is lehet)

2017. júl. 17. 14:00
 13/20 anonim ***** válasza:
49%

Lol kérdező 20 órás heti munka béréből még jó hogy nem futja saját 100k+ albérletre, de minek neked ilyen albérlet?

1, albérletet egyetemi városban lehetőleg nem aug., szept. környékén keresünk és veszünk ki. Maradunk a fenekünkön még 2 hónapig, ha megoldható. (A legolcsóbban június -július környékén illetve február környékén lehet kivenni.)

2, Továbbra is igaz, hogy addig nyújtózz, amíg a takaród ér. Vannak pl munkás szállások, nem megfizethetetlenek azok sem vagy többet utazol és messzebbről jársz be dolgozni, ahogy Gödöllőt írták. Bár ha jól sejtem heti 20 órával diákmunkás lehetsz, akkor meg koli miért nem jatszik, amíg osszeszedtek egy kis pénzt?

2017. júl. 17. 16:13
 14/20 A kérdező kommentje:

# 8: Valóban rosszul olvastam a válaszod, nem vettem figyelembe a 'rengetegen' szót. Így már érthető a mondanivalód, és igaz is. Az viszont nem az én bajom, hogy ők elesnek sok milliótól. Hosszútávon így én esek el attól. Köszönöm a linket, mindenképpen megnézem! :)

# 9: Én nem azt mondom, hogy csökkenjen az ár, ami azt vonná maga után, hogy csökken az albérletek száma! Hanem azt, hogy álljon már meg az emelkedés. Nem igaz, hogy 100 ezer forint nem elég már egy albérletért. Ráadásul ezt nagyon sokan úgy kérik el, hogy még bútor sincs a lakásban. Nekem ne mondja, hogy így annyira le lesz lakva a lakás. Vidékről költöztem fel Budapestre, ahol a rokonoméknak van egy kiadó albérletük. !!20 ezer!! forintot kérnek el havonta, pedig teljesen fel lett újítva, új bútorokkal. Szegeden még mindig találni 50-60 ezerért albérleteket. Ha ezeknek az embereknek elég ennyi, a pestiek miért akarnak már 150 ezres albérleteket?

# 10: Irigyellek. Beajánlhatnál arra a munkahelyre.:D

# 11: Ez is egy megoldás. Ezzel nekem csak annyi a bajom, hogy 18 évig egy 20 ezres kisvárosban éltem, és megelégeltem azt az unalmat ami ott van. Ha ki akartam mozdulni, kb. 2 kávézó és 1 tesco volt a választási lehetőségeim között.

# 12: Köszönöm a válaszod. Ez egyébként valóban nem rossz ötlet, egyszer eszemben is volt, hogy megnézem milyen árak vannak Budapest körül. Köszönöm szépen, hogy eszembe juttattad! :)

# 13: A 100 ezren felüli albérletet nem egyedül akarom kivenni, arra értettem, hogyha többen élünk, még az én részemre sem fogja futni. Erről még nem hallottam, hogy februárban vagy októberben olcsóbb lenne, de gondolom, hogy ponthúzáskor a lehető legmagasabb, tudják, hogy úgyis kiveszik. Igen, csak diákmunkát akarok vállalni, heti 20 óránál többet nem enged az órarendem. Jelentkeztem kollégiumba, de rendszerint elutasítanak. A mi kolink 20-80% arányban elsősöket vesz inkább fel, nem tudom nekik ebben mi az üzlet, az első éves nagyobb eséllyel hagyja ott az egyetemet és ezáltal a kolit. Valamint kicsit megelégeltem már ezt az életet, gimiben és egyetem első évében is ott laktam, szeretnék már önállóbb életet, nem 2 másik lányhoz és a folyamatos átjáróházas szobánkhoz alkalmazkodni.

2017. júl. 17. 22:15
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Pontozasbol itelve nem csak te irigykedsz...

Amugy tessek, epp 2200 szabad hely van, meg protekcio sem kell:

[link]

2017. júl. 17. 22:26
 16/20 anonim ***** válasza:
54%

Megértelek.... ha nincs rá keret nem magunkat hanem a világot okoljuk. Nem akarokat támadó jellegű kommentet írni csak légyszíves ne írd mindenhova hogy 150 ezer meg 100 ezer alatt nem lehet bérelni lakást.

Értem hogy ennyi az átlag, de ebben benne van a legrosszabb helyen lévő 40 ezer forintos kicsi lyuk meg a dunára néző luxus apartman ami 400-500 ezer forint körül megy (igen van ilyen is).

Egyszobás kisebb lakásokat már 50 körül lehet találni, de akár nagyobb 60-70 négyzetméterest is ki lehet fogni 100 alatt közel a belvároshoz.

Az hogy mindig ezt a 150 ezres átlagot használod azt jelenti, hogy nem ismered a piacot és a semmin siránkozol.

150 ezerért már nagyon jó, bebútorzott lakást lehet kivenni a belvárosban.

2017. júl. 17. 23:12
 17/20 A kérdező kommentje:

# 15: Sajnálom ha lepontozak, tőlem ment a zöld kéz.

# 16:

1) Ha nincs rá keret, akkor nem magunkat hanem a világot okoljuk? Magamat kellene okolnom, mert én buta nem hagyom ott az egyetemet és megyek el teljes állásban dolgozni, hogy kifizethessem az albérletemet? Vagy mert nem álmodom meg a lottószámokat? Nagynéném külföldön, Dániában élt 10 évig, és mesélte, hogy ott nem engedik az utcára az embereket. Nincs olyan, hogy valaki csöves. Ha nincs pénze lakásra, akkor az állam biztosít neki. A kint tanuló diákoktól elvárják, hogy 18 évesen otthagyják a szülői házat, de cserébe az állam biztosít a tanulmányi időszak alatt annyi pénzt, hogy nyugodt szívvel mindenre telik.

2) Annyira irigyellek titeket, hogy találtok ilyen lakásokat, légyszi adjatok már telefonszámokat. Megnéztem az előző válaszoló linkjét, 87 találat volt 100ezer forintig, de amint szűrtem bútorozott 2 szobásra, máris csak 17 darab maradt, amiben még mindig van 8. kerület, irodaház és rövid távra kiadó lakás. Egyébként hallottam én is 50 ezerért kiadó lakásról, csakhogy olyan penész volt az egész, kábelek lógtak ki a falból, időszámításunk előtti bútorok voltak, hogy köszönöm szépen abból sem kérek. Nincsenek olyan nagy igényeim, de azért ennyire igénytelen sem vagyok.

2017. júl. 18. 01:07
 18/20 anonim ***** válasza:
54%

Ha nincsenek nagy igényeid és nincsen anyagi fedezeted akkor mért kétszobás bútorozottat keresel?

A barátoddal szeretnél költözni... gondolom egy ágyban szeretnétek aludni.

Igen, a két szobás bútorozottakat nehezebb kifogni a belvárosban olcsón, de ha a helyzetedhez képest ilyen magas igényeid vannak, ne csodálkozz...

És igen, a világot okolod. Azt akarod, hogy valaki oldja meg a lakás bérlési helyzetedet, még akkor is ha azzal nagyon sok embernek kárt okoznának (itt gondolok az ár csökkentésről, állami beavatkozásról).

Nem az a baj, hogy nincs pénzed rá, hanem hogy nem a saját kereteiden belül akarsz mozogni és ezért másokat hibáztatsz.

Ha kevés a pénzed költözz a 8. kerületbe, vagy egy kisebb egyszobás lakásba egy jobb környéken.

Vagy akár egy igényidnek megfelelő lakásba valahol a perem kerületekben pl.: a 23. Kerület....

Ez kb olyan, hogy ha valaki ezt mondja "csóró vagyok, mért nem tudják levinni az Iphone árakat? Túl drágák, de akarok egyet"

B+ akkor vegyél egy alacsony kategóriás androidod és ne siránkozz

2017. júl. 18. 01:21
 19/20 anonim ***** válasza:
50%

Egyetértek utolsóval siránkozol, hogy nincs pénzed, pedig képzeld, abból is ki lehet venni lakást, de nyilván nem új építésű ikea bútorosat...

Hol élsz te?

Dánia nem értem hogy jön ide, Magyarországon laksz a magyar dolgok számítanak. Itt tenné meg az állam hogy minden egyetemi hallgatónak lakást biztosít, maga lenne az őrület. És igen ne fujjolj, Ennyi pénzed van oszd be és spórolj saját lakásra egy rosszabb de olcsóbb albérletben más is ezt csinálja, nem újdonság. Amúgy sem esik le a kezed a rendszeres takarítástól, hogy ne legyen penészes.

Szerinted hány egyetemista lakik így és ennyiért albérletben? Mellesleg Dániában az érettségizettek hány %-a lesz egyetemista? (Ugye nem hiszed hogy két szobás, bútorozott lakás jut minden egyetemistára?)

2017. júl. 18. 04:13
 20/20 A kérdező kommentje:

# 18:

1) Nem keresek kétszobásat, te mondtad, hogy "akár nagyobb 60-70 négyzetméterest is ki lehet fogni 100 alatt közel a belvároshoz". Ezért gondoltam bemásolom neked, hogy miket találni a piacon, mert látszik, hogy mostanában nem nézegetted. Nyilván bútorozottat keresek, mit hiszel, majd a hajléktalanok alól fogom kilopni a matracot? :D Vagy hogy majd befektetek még hűtőbe, mosógépbe, ágyba, mikróba, szekrénybe, kanapéba, és sorolhatnám? Nem véglegesen költözök még egyelőre..

2) Én nem azt mondtam, hogy valaki oldja meg a lakhatásomat. Rossz a felfogásod. A kérdésemet ha mégegyszer elolvasnád figyelmesen, akkor látnád, hogy arra irányul, más hogyan oldja meg, és hogy vajon meddig nőnek még az árak. És erre egyedül EGY embertől kaptam értelmes választ, miszerint költözzek Budapest környékére. Az, hogy te folyamatosan leszólsz, nem is értem. Maradnál inkább csendben ha nem tudsz értelmes hozzászólást írni. Gondolom apuci pici lánya vagy, akinek soha semmilyen anyagi problémája nem volt, mert a segge alá toltak mindent. Sőt, gondolom még albérletet is kiadsz, azért véded őket ennyire.

# 19: Dánia példaként jön ide. Hogy igenis, vannak országok ahol ezt meg tudják oldani normálisan. Mert az egyik kérdésetek pont ez volt felém, gondoltam válaszolok rá egy példával. Egyébként pedig régen volt Magyarországon is lakhatási támogatás az államtól, csakhogy már az is megszűnt, mint minden jó. Nem tudom hány egyetemista van, de nem egy buta nép, úgyhogy nem hiszem, hogy mindenki szakközépbe járna.

Köszönöm a válaszokat, szerintem zárjuk le itt. A folyamatos ócsárolás nem hiányzik, úgyhogy innentől nem fogom figyelemmel kísérni a kérdésemre adott további válaszokat.

2017. júl. 18. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!