Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulajdonosok, ti is mindig...

Tulajdonosok, ti is mindig olyannal találkoztok, hogy az albérlő keveset van a lakásban, ezért ő nem fizet teljes hónapot? Ezt hogy kezelitek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 5. 11:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
10# Fix a rezsi és a bérleti díj.... Az ő problémája ha elalar menni3 hónapra....
2017. jún. 7. 16:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11-es, ezt eddig is értettem!

Azt nem értem, hogy a rezsit miért kell fizetnie, ha nem használja?

Nem vitatkozni akarok, csak megérteni.

Hangsúlyozom, bérbeadó vagyok, de számomra evidens, hogyha valaki nem használja a vizet, villanyt, gázt, akkor nem fizettetek vele ezen a címen.

Ha viszont átalányfizetés van a közművekre és elköltözik a lakó, akkor a bérbeadó az éves elszámoláskor megkeresi az esetleg féléve elköltözött lakóját, hogy ez az összeg még visszajár neki? Én nagyon naiv ember vagyok, de ezt még én sem hiszem.

2017. jún. 7. 16:36
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen, az általányt mindig fizetni kell... és majd év végén vissza kapja a bérlő a plusz bevizetést.

Nem ismerjük a tulajdonos helyzetét... Az sem biztos, hogy kényelmesen kitudná fizetni a lakója rezsijét. Nem minden bérbe adó ingyatlan befektető, van olyan aki örökölt ingatlant ad ki.

2017. jún. 7. 16:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs.

A bérleti díjat fizetnie kell, fix rezsi meg nincs. Ki az a hülye, aki ebbe bele megy?

Nyilván nem fog olyan rezsit kifizetni, amit nem használt el.

Egész lakást adsz ki?

Ha szobát, ott szoktak ilyent, az érthető. Ha nincs a lakásban, a bérelt szobájában, akkor az az egyéni problémája, fizetnie kell.

Ha lakást adtál ki, akkor viszont a rezsi a tényleges fogyasztás szerint történik. Ha átalánydíjas, akkor kifizeti, majd évvégén megkapja a különbözetet.

2017. jún. 9. 03:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha keveset van a lakásban, akkor ne béreljen. Mondd fel a szerződést, és keress olyant, aki valóban ott akar lakni.

Bérleti díj + rezsi megoldással.

2017. jún. 9. 03:03
 16/18 A kérdező kommentje:

Szobát bérel.

Igen, ha nem akar maradni, akkor költözzön ki és oldja meg bejárással azt a pár napot.

Még nem tudom mit kezdjek vele. Iskola kezdésre elvileg jönne vissza. De így hogy nekiáll fanyalogni, hogy hagy ne kelljen már utolsó hónapra fizetni?

Csak azért hajlok arra, hogy belemenjek, mert ő legalább vigyázott a lakásra, egyébként egy ilyen miatt küldeném el a francba.

2017. jún. 9. 19:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Az ő szempontjukból technikailag megértem, hogy annyi napra nem akar fizetni, amíg nem ő van ott, de ez így attól még eléggé etikátlan. Majd a főbérlő keressen a maradék napokra mást... röhej. Ha akar albérletet, pengesse ki a fixet.
2017. jún. 19. 15:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja és igen, van olyan hely, ahol fix rezsit kell fizetni, pl. ahol én lakom, ott is.
2017. jún. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!