Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van joga a tulajdonosnak...

Van joga a tulajdonosnak bemenni a lakásba, mikor mi, albérlők nem vagyunk otthon?

Figyelt kérdés
Nemrég beteg voltam, ezért nem tudtam dolgozni menni. Reggel 9-kor jövök ki a fürdőszobából egy szál törülközőben, mikor is szembe találom magam a tulajdonos "hölggyel" és egy másik ismeretlennel. Mondanom sem kell mennyire kiakadtam, kérdőre vontam, hogy akkor ezek szerint ő rendszeresen bejár, mikor mi dolgozunk? Erre ő, hogy természetesen, ez az ő háza, akkor jön be, amikor akar. Tudni kell, hogy a falakon kívül semmi sem az övé, tűzhelytől kezdve a wc ülőkéig mindent, de mindent mi vettünk a házba, szóval nem tarthat attól, hogy kárt teszünk a dolgaiban. Rendesen fizetünk, havi egyszer-kétszer amúgy is eljön, mert ide kapja a leveleit, szóval tényleg nem értjük az egészet. De egyáltalán joga van ilyet csinálni?
2017. máj. 24. 16:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
6%

Olyan szép ez a zárcsere... elméletben. :)

Persze a jog egyértelműen kimondja, hogy a bérleti szerződéssel a birtokjog a bérlőre "száll", de...

10-ből 9 tulaj erre fityiszt mutat, ahogy a lakcím bejelentésre is és azt mondja: "keress mást, ha tudsz!"

Ez van, ha nincs kultúrája a bérbeadásnak.

2017. máj. 26. 15:07
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Ha megvan a szerzödés és a bejelentés, akkor a tulaj nem tud semmit tenni, mielött lejár az ideje.
2017. máj. 26. 16:35
 13/16 anonim ***** válasza:
46%
Már hogyne tudna! Egyoldalúan felbontja a szerződést és kész.
2017. máj. 26. 16:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is így jártam nemrég, bár elég rendes a tulajom, de egyik nap dél körül csak úgy lazán megjelent, aztán még én éreztem magam kellemetlenül, hogy bocs, amiért itthon vagyok... Aztán szerencsére volt annyira intelligens, hogy azóta többször ezt nem játszotta el. Az volt az indoka amúgy, hogy "bocs, azt hittem, nem vagy itthon"... :D Fogtam a fejem rendesen...
2018. márc. 10. 14:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért nem cserélnek sokan zárat. Nem egy nagy munka többnyire.

"ez nem lehetséges, mert bármi baj, vészhelyzet lehet, mikor mi esetleg nem vagyunk Magyarországon"

Jajj ez annyira sz@r duma. Ha valóban vészhelyzet van akkor bárki bemehet. Egyébként pedig ráér ha otthon vagytok.

2018. márc. 17. 23:49
 16/16 A kérdező kommentje:
A kérdés kiírása óta megvettük a házat és teljes zarcsere is volt :)
2018. márc. 19. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!