A H6os hév és Pesterzsébet mennyire biztonságos?
A 20. kerületben a Közműhelytelep utcában néztünk ki egy albérletet és érdekelne hogy mennyire biztonságos az a terület.
Maga a lakás az jó helyen van, egy viszonylag új lakóparkban. Inkább a közlekedés miatt aggódom mondjuk a közvágóhíd és a lakás között.
Szerintem pont ugyan annyira nem biztonságos, mint Bp bárhol máshol...
3*raboltak ki életemben, egyszer a lánchíd kellős közepén, egyszer az egér úton, egyszer meg a margit szigeten... tehát mindig a számomra legvárattlanabb helyeken... mindezt úgy, hogy havannai vagyok... ahol soha semmilyen atrocitás nem ért, pár gyerekkori bunyót meg ovodáskori "bandaháborút" leszámítva.
Nyilván a kérdésemből egyértelmű hogy nem vagyok törzsgyökeres budapesti. Eddig mindig metró közelében laktunk, és annak azért megvan az az előnye hogy valamennyire szűri a felszálló utasokat.
Ugyanez egy HÉVen vagy egy buszon már nincs meg, és ha napi szinten azzal kell majd közlekednem, jó lenne tudni hogy mennyire para a környék.
Azt tudom hogy a 8kerbe nem nagyon kell lakást nézni, de ettől függetlenül Pestnek van még néhány olyan területe amit jobb megkerülni. Az érdekelne hogy ez olyan e.
Persze, mindenhol benne van a lehetőség hogy az ember bajba keveredik, csak az Orczy téren mondjuk nagyobb az esélye mint a Rózsadombon.
Kedves Kérdező!
Én 20 évig laktam Pesterzsébet kertvárosi részében nem is olyan régen, soha semmilyen atrocitás nem ért.
Ez egyéni szerencse, vagy szerencsétlenség kérdése.
Persze, ha kimész az utcára - BÁRHOL! - 5 kg arannyal a nyakadban, Gucci táskával, márkás cuccokban, hamarabb sanszos vagy a támadásra, mint egy szürke veréb.
Nyugodtan szállj fel a HÉV-re, de ha nő vagy és még fiatal is, akkor leszálláskor, míg a sötétben bandukolsz, legyen a kezedben gázspray.
És ez nem csak a XX. kerületre vonatkozik, hanem az összes többire is és nem csak Budapesten.
Ilyen világot élünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!