Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kaucio visszaszerzese hamarabb...

Kaucio visszaszerzese hamarabbi kikoltozes alkalmaval?

Figyelt kérdés

A tulajjal olyan szerződésunk van , hogy 2 havi felmondási időt fektettunk le mivel a kaucionak is 2 haviban egyeztün .Határozatlan idejű.Szóban megbeszéltük , hogy 1 hónapra lecsökkentheto ha talál új bérlőket. Felmondtuk az albérletet majus 15.én mivel a munkahelyünk messze van nem tudjuk megoldani a bejárást 2 albérletet meg nem tudunk fent tartani, már annyi érdeklődő van, másnap betudnának költözni , erre a tulaj kitalálta hogy ragaszkodik a 2 hónaphoz és csak akkor költözhetünk ki vagy ha most szeretnénk elveszi a kauciot .

Szeretnem megoldani , hogy a szóban megkötött szerződésnek eleget tegyen tehát 1 ho lelakas egy hot pedig visszafizet mivel tökéletes állapotban van az ingatlan sőtt. Azzal indokolja , hogy neki ha elenged minket az alapköltdegeket fizetnie kell és nem akarja saját költségre állni.

A párom kiakarja a bútorokat pakolni mivel nincs a szerződésben benne , hogy bútorozott a lakás leltár sem készült sott fizetés előtt akar kiköltözni , rezsi fizetés nélkül így egálban lennénk. Egyébként számla nélkül történt az elmúlt 1 év. Ha bejelentjuk minket is büntetnek és őt is egyikőnknek sem jó.

Ha kipakoljuk a butorokat és nem fizetünk feljelenthet minket a rendőrségen ? Hisz nincs bizonyíték arra mit hagyott a lakasban mit nem.

2017. máj. 23. 07:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne hazudozz itt össze-vissza, mi nem a főbérlőd, vagy a rendőrség vagyunk, aki majd számonkéri rajtatok a lakás kifosztását.

Senkit ne nézz hülyének, világosan leírtad, hogy mit akartok!

"A párom kiakarja a bútorokat pakolni mivel nincs a szerződésben benne , hogy bútorozott a lakás leltár sem készült sott fizetés előtt akar kiköltözni , rezsi fizetés nélkül így egálban lennénk. Egyébként számla nélkül történt az elmúlt 1 év. Ha bejelentjuk minket is büntetnek és őt is egyikőnknek sem jó.

Ha kipakoljuk a butorokat és nem fizetünk feljelenthet minket a rendőrségen ? Hisz nincs bizonyíték arra mit hagyott a lakasban mit nem."

2017. máj. 23. 19:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
#11 Teljesen igaz! Most meg megy a hazudozás, hogy a saját bútoraikat akadályozzák az elvitelben. Basszus........ :(
2017. máj. 23. 20:15
 13/23 A kérdező kommentje:

A 45% a az ove a butoroknak a tobbit mi hoztuk pl.asztal ,szekek , huto és tv

mi ertelme lenne azzal ha hazudok nem kapok ertelmes segitseget , Ha feljelent minket mert azt allitja az a 15% cucc is az ove (amit azt mondta h megtesz ha nem fizetjuk ki a 2 havi kaucion felul az alapkotlsegeket meg 2 honapra (hiaba adjuk le a kuclsot es nem is lakunk benne) akkor ennyi utbol mi is mondhatjuk ezt az oveire , azert akarjuk kipakolni h megijedjen es elegedjen meg a 2 havi kucioval

Fene akarja kirabolni de ha o ezzel fenyegetozik akkor mi is megtehetjuk ne hogy mar nezzem hogy elviszo a butoraink meg ha az nem is nagy osszeg

2017. máj. 23. 20:56
 14/23 A kérdező kommentje:

Azt mondja 2 honapig miattunk uresen all a lakas ezert neki kellene fizetni az alapkoltseget ! Amit nem akar ezert rank terheli hogy f8zessuk ki 2 honapra az alapkoltseget a lakasnak pl internet , kozos ktg , altalanyok

De megmondtuk neki h minek fizetnenk ,ha nem is lakunk benne es nem si fogunk erre a tudomasara hoztuk ez nem szerepel a szerzodesben csak h a kaucio veszik el , erre jott azzal h akkor a butorainkat fogja betudni ennek amibol fedezi

2017. máj. 23. 21:04
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ti nem várjátok ki a 2 hó felmondási időt! Akkor költözzetek el most - a saját bútorral(!) - a 2 hó kaució a tulajnál marad. Ez miért nem éri meg a tulajnak? Ha meg nektek nem tetszik, töltsétek ki a felmondási időt, utána el lehet számolni a kauciót.
2017. máj. 23. 23:07
 16/23 A kérdező kommentje:

En ezt szeretném... de o fizettetni akarja velem erre a ket honapra az alberlet alapkoltsegeit hiaba koltozok ki a mai napal akár , ha nem fizetem az alapktg-et megfenyegetett h feljelent , h az o butorait vittuk el , mikor csak azt az egy kettot vinnek el ami a sajatuk , d enem keszult leltar tehat nem tudjuk mis em bizonyitani h azokat mi hozruk ide es miket a tulaj

Mondom azt mondja h 2 honap kieses ez neki es neki kellene alnia az alapot amit nem akar nem elegszik meg a 2 hoval.....

2017. máj. 23. 23:28
 17/23 A kérdező kommentje:

Mi kipkoljuk a cuccainkat tegyuk fel holnap ami tenyleg a sajatunk, es hiaba keri h fizessek a kaucio melle meg alap ktg.et nem fizetek 2 honapra mikor ki kotlozok ha megerti ha nem , mivel nem erti meg azzal fenyeget h felfog jelenteni azzal hogy meg azok is az ovei voltak ( ha hutorainkal fedezze azt amit nem vagyok hajlando pluszban kifizetni

Ha o hazudhatja ezt ennyi utbol mi is ezert gondoltunk erre

Elvileg a kaucion felul nem kovetelhet mast szerintem , annyi van irva h h ha felmondjuk es nem lakjuk le akkor elveszik .. nem az hogy pluszba meg fizetni kell

Plusz nem ertem miert akar feljelenteni azzal kiderulne hogy o sem adott szamlat maga alatt vagna a fat

2017. máj. 23. 23:42
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs róla leltár, hogy bizonyítja be a főbérlő, hogy egyáltalán elvittetek valamit... gondolkozz mielőtt parázol...
2017. máj. 24. 06:33
 19/23 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel én is feljelenthetlek, hogy elloptad a porszívómat...

Nincs a kezében semmi, de fenyegetőzik, mert olyan "puhapöckök" vagytok, hogy bedőltök az üres fenyegetésnek... én is főbérlő vagyok... hidd el tudom, hogy néha rá kell ijeszteni az emberre, hogy fizessen... de vannak akik ezt túlzásba viszik.

Rég elbaxta a kauciótokat, valószínűleg egy fillérje nincs, ezért a lehető legtovább akarja, 0költségen tartani az albit...

De ne feledd, jelenleg azt sem tudná bizonyítani, hogy egyáltalán ott laktok... hiszen mégcsak adózni sem adózik...

Azt meg remélem megjegyezted egy életre, hogy szóban nem kötünk szerződést... max vérszerződést, de az meg egy egész más kategória :D

2017. máj. 24. 06:45
 20/23 A kérdező kommentje:

Nyilvan tanultunk az esetbol , csak megbiztunk benne mivel megigerte h elenged

Egyebkent van nyoma mivel ideiglenesn be vagyunk ide jelentve , oneoi keg csak a tulajdonat kepezi nem az itteni a lakcime

2017. máj. 24. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!