Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet probléma mi lesz most?

Albérlet probléma mi lesz most?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám a következő:

Párommal albérletbe szerettünk volna menni, ki is néztük a lakást elmentem megnéztem, nagyon tetszett, de mivel a bérbeadók azt mondták vannak érdeklödöl, igy felajánlottam hogy fizetek valamennyit előre.

Azt mondták annyit fizessek, amennyit tudok. 161.000 forint volt az albérleti e honapi dija. Plusz 2 havi kaukció. Plusz 3 havi közös költség összesen.

Odaadtam 60 ezer forintot, mert annyi volt nálam. Amiről irtak egy papirt, amin annyi szerepel: A mai napon 60.000 forintot átvettem. Xy és személyi igazolvány szám és dátum.

Semmi leirás hogy előleg, vagy foglaló...

Ez volt múlt hét csütörtökön.

Holnap költöztünk volna be, de tegnap páromat létszámleépités miatt elbocsájtották a cégtöl, igy nem tudunk költözni, az én fizetésemböl nem birnánk fizetni.

Irtam emailt a bérbeadónak, hogy mi történt.

Az lenne a kérdésem, hogy a 60 ezer forintot köteles e visszaadni?

Semmilyen szerződést nem írattak alá. Csupán ez a papírom van, amire az van írva amit leírtam. Nagyon szerettünk volna menni itt vagyunk összepakolva, de egyszerűen ilyen szerencsétlenül jártunk. És ki tudja mikor lesz másik munkahelye...

Segítsetek.

Köszönöm

2017. máj. 11. 11:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
81%
te nettó 110-et keresed, gondolom a pasid sem milliomos, miért akartatok egy 160 ezres albérletet kivenni?
2017. máj. 11. 12:47
 12/30 A kérdező kommentje:
55 a rezsi ugye tört hónap, 20 nap 36.666 plusz a két havi kaukció. Plusz 3x 4790 a közös költség.
2017. máj. 11. 13:18
 13/30 A kérdező kommentje:
Kaució*
2017. máj. 11. 13:19
 14/30 A kérdező kommentje:
Nem a rezsi, a bérleti díj, csak már olyan ideges vagyok.bocs
2017. máj. 11. 13:19
 15/30 anonim ***** válasza:
87%

Nem kérheted vissza.

Gondold magad a bérbeadó helyébe: van 3 potenciális bérlő. Az egyik biztosra mondja hogy kibérli fozet is foglalót. A másik kettőnek megmondja hogy foglalt már a lakás. Utánna visszalép az első is, és a tulaj ott marad bérlő nélkül. Még jó hogy nem adja vissza a foglalót is.

2017. máj. 11. 13:23
 16/30 anonim ***** válasza:
91%
Ha nagyon jóindulatú és gyorsan ki tudja adni akkor talán visszakaphatod, de nem követelhetsz semmit.
2017. máj. 11. 13:41
 17/30 anonim ***** válasza:
82%
Nem köteles visszaadni. Azt mondja rá foglaló volt, és igen, ingatlanbérbeadásnál foglalót szoktak kérni, NEM ELŐLEGET.
2017. máj. 11. 14:26
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy beszéld meg vele. Lehet, hogy megérti mi történt, s visszakapod az összeget.
2017. máj. 11. 14:27
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Akinek van némi lelkiismerete, az legalább egy részét visszaadja. Az albérletpiacot megnézve, a pénzéhség az eget verdesi, úgyhogy lehet ezt bebuktad. A sajtcetli meg semmire sem jó, sajnos.
2017. máj. 11. 14:47
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Írok neki a pénz témáról.

Reménykedünk.

Nagyon normális,rendes ember egyébként, bízok benne, hogy hátha visszaadja.

2017. máj. 11. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!