Szeptember óta vagyok munkanélkülin, Pesten beregisztrálva, előtte 3 évig dolgoztam Pesten. Szabolcs megyei vagyok, oda vagyok bejelentve lakcímmel. Hogy kaphatok lakhatási támogatást? Minden oldal mást ír a neten.
Albérlet-támogatás csak annak jár a munkaügyi kp-tól aki bele tartozik abba a célcsoportba ami megvan határozva adott időben.
Tavaly nekem pl. azért nem adták meg mert nem csak 8 osztályom van illetve nem töltöttem be az 50 et.
Ha az iskolai végzettségednek megfelelő munkalehetőség kínálkozik ott ahol laksz, Szabolcsban, és te nem vállalod el (nem közmunka) akkor igenis mondhatja azt a MKP, hogy nem ad lakhatási támogatást. Mire föl adná ? Nem jótékonysági intézmény ők. Az, hogy neked nem tetszik Szabolcs és Budapestre kívánkozol az a magánügyed, amit neked kell megoldanod.
Tegyük fel, csak egy példa : műtős fiú vagy a szabolcsi kórházban, a havi kereseted 100 ezer forint, de neked ez nem tetszik, mert tudod, hogy Bp-en lehet keresni 150 ezret is. Elmész munkanélkülire, de közben meg kong az ürességtől a szabolcsi kórház mert nincs műtős fiú és nem is kapnak, hiába hirdetik az állást.
Na erről beszél a munkaügyi központ, az ilyen helyzetekről, esetekről. Pénzzel nem fognak támogatni téged, az elmeneteledet mikor nem indokolja semmi sem, van munka , van lehetőség, csak éppen neked mehetnéked van, mert ott van fent a csillogás.
A másik pedig célcsoport, ha ebbe nem tartozol bele, akkor pláne semmi nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!