Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni az inzultáló...

Mit lehet tenni az inzultáló görény szomszéddal?

Figyelt kérdés
Lassan két éve,hogy vásároltam egy lakást egy társasházban. Kislányommal és a kutyámmal költöztem. Igyekszem a gyerekemet is jóra nevelni, nem szemetelünk sehol, inkább hazavisszük a legkisebb szemetet ha nincs kuka az utcán. Ugyan így vagyok a környezetemmel, a lépcsőházat a mi szintünktől lefelé évek óta senki nem takarította. Ideköltöztem, nyakamba vettem a problémát mert engem zavar a kosz és rendetlenség. Próbáltam hetes táblát körbeadni másfél év után, de visszahajították. Továbbra sem szóltam egy szót sem, mikor már látható volt a kosz akkor kimentem lesöpörtem, felmostam. Korlátot letöröltem. Nem olyan régen az ajtóm elé köpködtek, azóta én nem takartok, de ismét megemlítem amíg nem laktam itt senki nem takarított. Van a legfelső emeleten egy önkormányzati lakásbérlő a családjával. Ez a nő egy ritka nagy tulok. Mikor idejöttem volt nyalifali miegymás, egy párszor felhívott de én nem szeretek összejárni senkivel, Két méter távolság a legjobb. Egy pár hónappal később elkezdett kötekedni,nem köszönni. Kezdte azzal hogy kilopta a ládámból amit tudott, később felbontva találtam a leveleimet a ládában. ő Nem dolgozott sosem mert hogy depressziós,ráér egész nap másokat figyelgetni. A lépcsőházban pöfékel és az ablakból figyelget mindenkit. Utána a közös pincében tartott egy szem ajtómat a szemétkupacra dobta. Majd apámat kezdte el inzultálni amikor éppen felmosott helyettem mire hazaértem a munkából. Nem ott él, csak meglepett. Rám fogta hogy kidobáljuk a csikkeket az ablakon, meg minden hülyeséget. Én miután odaköltöztem nem dohányoztam, ha jöttek hozzám dohányzó barátok, a csikket a lakásban dobtuk ki. Volt egy kis összezörrenésem egy másik hasonlóan kedves szomszéddal amikor ő őrjöngve lejött és minden félét hazudott, hogy utánam takarít stb. Hozzátenném, hogy rendesen takarítok, fahordás után is. erre mindig nagyon figyeltem, nyáron a kislányommal gyomláljuk a háznak azt a felét ahol lakunk. Intéztem a ház ügyeit, takarítónőt szereztem plusz költségek nélkül. Senkinek nem motyogtam oda pedig ingyen takarítottam, hozattam a homokot a sót télen ellapátoltam a havat. Kislányom segített szórni a járdát.Na szóval nekem esett. Ő régóta önkormányzati lakásbérlő, nagy a mocskos pofája és kifogásolja hogy kutyám van és ugat ha kopognak. Most ez a legújabb. Két év után észrevette. Szóval megragad mindent hogy belém kössön. Pedig két emelet választ el tőle. Csendben élünk a gyerekkel, nem bulizok nem zenélek, nem dohányzom a lépcsőházban ahogy ő. Ha kinyitom az ablakot lejön becsukja. Folyamat pofázik. Ha szólok a városgondnokságon mire számíthatok? egy ejnyebejnye és én húzzam meg magam a saját lakásomban? Soha nem volt gondom szomszédokkal, mindenhol szerettek bennünket. Rendes tisztességes barátkozó emberek vagyunk.

#szomszéd #bunkóság #lakásbérlő
2017. márc. 15. 23:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mártírt csinálsz magadból. Te váltod ki ezt a viselkedést belőlük. Ezen nehéz változtatni, foglalkozz egy kicsit magaddal (mármint pszichésen), hogy ne te legyél mindenki lábtörlője.
2017. márc. 16. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha olyan mocskos a pofája miért nem vered be?

Lehet hogy te is tettél azért, hogy ilyen legyen a viszony.

Persze tudom, vannak olyanok, akik tényleg férgek. Ők egy normális lakóközösségben "megbotlanak" a lépcsőn, majd később meghúzzák magukat :)

2017. márc. 16. 16:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Reggel elmegyünk, este hazajövünk kb ennyi ideig látnak. Ezzel nem váltottam ki ellenszenvet én úgy gondolom. Megütni nem fogom, szerettem volna ezt másképp megoldani. Biztos hogy ezután nem segítek, nem oldok meg semmit a háznak. Ha ez mártírság akkor vállalom.
2017. márc. 16. 21:04
 14/16 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszi azért...
2017. márc. 16. 21:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerencsétlen kutyád mit csinál miközben te reggel elmész este hazajössz?
2017. márc. 16. 22:47
 16/16 anonim ***** válasza:

olvasd el mi van a Szervezeti és működési szabályzatban valamint a házirendben! Ez a mérvadó ezt vagy köteles betartani. Ha valaki zaklat vedd fel videóra az összeset és mehet a feljelentés ha alaptanul teszi.

Ügyvéddel azért érdemes egyeztetni...

2017. márc. 18. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!