Mit jelent az egy albérlet hirdetésnél, hogy
"közjegyzői okirat szükséges"?
Figyelt kérdés
2017. márc. 1. 19:35
1/8 anonim válasza:
Ott készül a bérleti szerződés.Ha nem fizet a bérlő,lényegében pillanatok alatt az utcán találja magát.
2017. márc. 1. 19:44
2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor ezt nem nekem találták ki.
2017. márc. 1. 21:02
3/8 anonim válasza:
Mert nem akarsz rendesen fizetni? Akkor inkább ne is menj albiba.
Az egyoldalú kötelezettség vállalás mindkét félnek jó, de persze főleg a tulajnak, mert szerződés szegés esetén azonnal végrehajtható. Biztosabban visszakapod a kaukciót, a tulaj rendesen bejelenti a szerződést és albérlet támogatást is felvehetsz, ennek a papírnak a birtokában még az adott lakcímre is bejelentkezhetsz akár állandóra is.
Nem is értem, hogy miért olyan rossz neked.
2017. márc. 1. 21:32
4/8 xswerdy válasza:
azért sem az albérleti támogatásnak, sem a bejelentkezésnek nem feltétele, hogy a szerződés közokiratba legyen foglalva.
2017. márc. 2. 18:05
5/8 anonim válasza:
A tamogatasnak bizony feltetele. Epp jovo heten fogom megcsinalni.
2017. márc. 4. 13:36
6/8 mi a fene válasza:
Jó, mert védi a szerződő feleket, főleg a tulajt.Igaz van költsége, de sztem. hosszú távon megtérül. Ha hivatalosan veszed ki, kaphatsz támogatást is és a bérbeadó is jóljár, nem kell rettegni, hogy feljelentik, és esetleg a bérlőt nem tudja kitenni. Én igy csinálnám.
2017. márc. 5. 10:00
7/8 xswerdy válasza:
A hivatalos, meg a közjegyzői okirat nem ugyan az. Természetesen nem hivatalosan én sem csinálnám. És a támogatáshoz sem kell, hogy a szerződés közokiratba legyen foglalva, egy normál, a felek által aláírt szerződés elég.
A közokiratnak annyi az előnye, hogy bírósági eljárás nélkül végrehajtható. De aztán a végrehajtás maga nem gyorsabb, mint amúgy.
2017. márc. 6. 09:42
8/8 xswerdy válasza:
Meg még talán annyi, hogy aki sumákolni akar, az talán nem megy a közjegyzőhöz, így a felek jobban megbízhatnak egymásban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!