Életünkben először élünk majd külön a szülőktől. Mi az, amire nem gondolnánk, de mindenképpen szükséges lesz az albérletben?
Nézzetek körül a szülői házakban. Kérdezzétek meg anyukát-apukát, hogy ők mit tanácsolnak. Jártatok körbe néhány üzletet, háztartási boltot és írjatok listát.
Nyilván, ha nem szereted a nokedlit, akkor nem kell nokedliszaggató. Ha nem szereted a sajtot, akkor nem kell sajtreszelő.
Mosogatáshoz nyilván kell mosogatószivacs és mosószer (ha mosógép, akkor tabletta, öblítő, só)
Mosáshoz mosószer, öblító
Fürdéshez habfürdő, szappan, szivacsok, türcsik. Sampon, balzsam, borotva, borotvahab. Hajszárító, hajvágógép.
Wc-be, wc-papír, kefe, vmi wc illatosító.
Függönyök, szőnyegek.
A saját igényeiden és szokásaidon múlik, hogy miket kéne venni.
Nekem a konyhában van sok-sok kés, villa, kanál, fakanál, merőkanál, nokedliszaggató, sajtreszelő, fazekat, lábosok, tepsik. rengeteg féle pohár és bögre. Mikró, kávéfőző, turmixgép, aprítógép, vízforraló, botmixer, raklett sütő. Salátástálak, desszertes tálkák. Zöldségpucoló, szilikon kenőecset, pogácsaszaggató, tortaforma.... Palacsintasütő!
De nem kell mindent egyszerre beszerezni. Nem is lehetne.
Szemetes, söprű-lapát, feltörlő(vödör,szett)
Lábtörlő, fogas, fésű, tükör, kád elé egy kilépő, ruhaszárító = ha most még nem is állvány, akkor egy ruhaszárító kötél, amit kihúzhatsz, akár az erkélyen, akár az udvaron 2 fa közé.
A kajára tényleg gondoljatok!
Mifelénk van egy mondás: Ha első nap van főtt étel, akkor sosem lesz üres a spejz.
Én idáig, ahányszor költöztünk, előtte főztem egy pörit és azt ettük este.
Sőt, vagyok olyan babonás, hogyha a szomszédságba költöznek, akkor egy kisebb tál kajával átmegyek, bemutatkozok és elmondom nekik ezt a mondást (szokást). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!