Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Anyukámmal albérletbe jöttünk...

Anyukámmal albérletbe jöttünk (? )

Figyelt kérdés
Édesanyámmal albérletbe költöztünk. A szerződésben az áll hogy "2 szoba, nappali, előszoba, wc, konyha és melléképületek". A ház mellett van egy kissebb házikó és a házhoz hozzá van építve egy másik helyiség ami nincs külön csak külön ajtaja, bejárata van az udvarról tehát a lakó résszel nincs egybe nyitva. Oda be tettük a cuccainkat bútorokat, egyéb dolgokat. A főbérlő később azt mondta hogy az a rész nem tartozik a házhoz az nincs kiadva nekünk albérletbe mert az nem melléképület hanem üzlethelyiség oda csak az ő cuccaikat lehet be tenni. Korábban ezt szóban nem említette és konkrétan papíron sincs le írva. Akkor most igaza van, van jogom azt is használni vagy nincs?

2017. febr. 24. 00:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"2 szoba, nappali, előszoba, wc, konyha és melléképületek"

Te magad leírtad, hogy melyiket használhatjátok!!!

2017. febr. 24. 00:19
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

"nincs kiadva nekünk albérletbe mert az nem melléképület "

Te képtelen vagy értelmezni kérdező?

2017. febr. 24. 04:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Az ilyen támadó jellegű válaszokkal légyszives kíméljetek. Mint mondtam korábban szó sem volt semmiféle ilyen korlátozásról hogy akármit is nem használhatunk, ahogy papíron sincs konkrétan bele foglalva hogy azt külön nem használhatjuk ezért nem vagyok tisztába hogy akkor most mi van
2017. febr. 24. 09:52
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Ha a tulaj azt mondja nem használhatjátok, akkor nem használhatjátok, ennyi. Max keres másik albérlőt aki tényleg nem fogja használni.
2017. febr. 24. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Én az ilyet nem értem. Amikor az ember kiad/kivesz valamit, eléggé alap, hogy körbejárják az ingatlant szemrevételezve. "Ez itt a konyha, szoba, fürdő, ez a melléképület, ez pedig az üzlethelyiség, ami nincs benne".

Egyébként a "melléképületek" szöveg az ingatlanosok és tulajok előszeretettel ctrl copyzott formaszövegének része.

2017. febr. 24. 13:26
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Az van, amit a tulaj mond! Mit nem értesz ezen? A többi meg nem kötözködött, válaszolt!! Ez sem tiszta kérdezőcske?
2017. febr. 24. 13:57
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

kedves kérdező, ha van a FŐbérlő, és ti vagytok az ALbérlők, akkor ebből nagyjából ki is derül, hogy ki a FŐNÖK.

Ha a főnök azt mondja, hogy ne használjátok, akkor ne használjátok, mert kirak benneteket a SAJÁT lakásából.

2017. febr. 24. 21:11
 8/11 Estádio de Felchút ***** válasza:
54%

Előző, ha már szép nem vagy, legalább h*lye ne legyél.

Egyrészt bérbeadó és bérlő van, másrészt ha én érvényes bérleti szerződéssel rendelkezem, akkor oda a tulajdonos is csak az én engedélyemmel jöhet be, előre köszönve és kalapot emelve.

2017. febr. 25. 00:49
 9/11 anonim ***** válasza:
12%
És?! Ki beszélt itt erről?? Olvasd már el még egyszer az egészet!
2017. febr. 25. 02:33
 10/11 xswerdy ***** válasza:
65%

Na most itt feltehetőleg egy kertes házról van szó. Vannak a kerten belül olyan épületrészek, amiket nem használhattok? Netán a tulaj is ott lakik egy másik részben? Ez esetben persze tisztázni kell, hogy melyik melléképület az, amit használhattok, de ennek beköltözés előtt kellett volna egyértelművé válnia.

Ha alapvetően csak Ti vagytok a kertben, és ez a szöveg van a szerződésben, azt úgy értelmezném, hogy minden melléképületet használhattok.

2017. febr. 25. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!