Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek anyukámmal? Végre...

Mit tegyek anyukámmal? Végre albérletbe költözöm és?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, párom 26, szerencsére van munkája is hosszútávra, úgyhogy úgy döntöttünk albérletbe költözünk.

Eddig nem volt lehetőségem erre soha, de nagyon-nagyon örülök, mert mindig is arra vágytam, hogy külön élhessek anyukámtól, nem mintha annyira baj lenne vele, csak ... Csak afféle gondoskodó-pörgős típus, és mindig kiveszi az ember kezéből a munkát, a lányáéból annál inkább.

Tanulj meg főzni kislányom! - Oké, mindig nekiálltam főzőcskézni, de ha otthon volt kivett a kezemből mindent, és azt mondta, hogy nézzem, úgyis abból lehet a legjobban tanulni.

Jaaaj, mindig csak én takarítok, teljesen belefáradok. - Oké többször nekiálltam takarítani, amikor volt időm, erre a sarkamban loholt, hogy ezt így, azt úgy, hagyd inkább csinálom én.

A végeredménye ennek az lett, hogy főzni már csak akkor főzöcskézek, mikor nincs otthon, de ez nagyon ritka, úgyhogy, még csak azon a szinten vagyok, hogy 50-50%, hogy finomra sikerül az adott recept... Takarítani is akkor takarítok, mikor nincs otthon, ennek szokott örülni, de mivel a legtöbbször otthon van, így elég ritkán tudok neki ebben besegíteni....

És most, hogy albérletbe költözünk felajánlotta, hogy átjön a lakásunkba, és ő majd rendet tesz, meg takarít. :( Amúgy ne egy minden lében kanál szipirtyót képzeljetek el, hanem energikus, nagyon érzékeny, és intelligens elvált 50 éves nőt, akinek a két lánya az ÉLETE.

Én nem akarom, hogy átjárkáljon, és ott is ő tartsa rendet, szeretnék házitündérkedni, lehet, hogy nem lesz minden olyan makulátlan tiszta, de azért tudok takarítani, meg szeretek is, a rend meg olyan plasztikus dolog, hogy kinek mi a rend. ...

Nem akarom megbántani, de egyszer és mindenkorra le akarom erről szoktatni, hogy csak én meg a nővérem legyünk a téma, amin pöröghet, akikről gondoskodhat. Én kulcsot sem szeretnék adni neki igazság szerint... Csak nem tudom, hogy hogy ne bántsam meg ezzel, tényleg nagyon jóindulatú, de ... Remélem értitek mire gondolok. :(

2010. nov. 2. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, van-e munkahelye. Lehet hogy a fölös energiáit így vezeti le. Ha igazából nincs más, amin ezt megtegye, akkor találj ki neki valamit. Egy tanfolyam, egy klub, légy kreatív, irasd be valahová, ami érdekli, lepd meg vele, és finoman, de őszintén közöld vele, hogy szereted, de szeretnél a saját lábadra állni, és megállni a helyed a háztartásban is. Hangsúlyozd, ez neked mennyire fontos, és nyugodtan mond neki azt is, hogy a szeretet nem csak abból áll, amit ő csinál, hanem inkább abból, hogy el merjük engedni valakinek a kezét, és hagyjuk a maga útján elindulni. Az azért biztos jól esne neki, ha néha megkérdeznél tőle ezt-azt, pl. hogy kell főzni valamit, de ilyenkor se hagyd, hogy ő megcsinálja.
2010. nov. 2. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Én 18 évesen költöztem el otthonról, de eszembe nem jutott volna kulcsot adni a szüleimnek. Ez már a te saját életed, és ezt neki is meg kell értenie.
2010. nov. 2. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Mintha az én anyámat jellemezted volna, mindenben segítene, pedig 300 km-re lakom otthonról. :D (szerencsére)

Szerintem udvariasan utasítsd el, én is ezt tettem. Azért még ma is rendesen össze tudok veszni vele, nehezen fogadta el, hogy önállósodtam, és úgy csinálom a dolgokat, ahogy nekem jó. A tapintat és türelem kulcsfontosságú.

2010. nov. 2. 14:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyszerűen mondd meg neki, hogy szeretnéd kipróbálni magad a "felnőtt" életben. És hogy természetesen nem arról van szó, hogy ne szeretnéd, de tényleg kíváncsi vagy, milyen együtt élni a pároddal úgy, hogy igazán ketten.

Esetleg lehet még azt mondani, hogy az ajtótok mindig nyitva áll előtte, de nem szeretnéd, hogy esetleg ebből a kulcs dologból probléma legyen, mert akkor a párod szülei is joggal kérhetnének kulcsot és akkor már megint ugyanott tartanátok, mint előtte.

2010. nov. 2. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindezt amit ide leírtál,ülj le és beszéld meg vele!
2010. nov. 2. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:

itt nincs más megoldás, csak ha őszintén és érthetően elmondod neki, hogy szeretnéd te magad vezetni a saját háztartásodat.

ne kerülgesd a témát, meg ne kertelj, hanem mondd el neki amit érzel.

2010. nov. 2. 14:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Van munkája,és szereti is. Amije nincsen, az magánélet és saját kis vágyálmok. Annyi mindenről lemondott szerintem, ahogy kettőnket fölnevelt, hogy most már teljesen le is mondott mindenről, amit valaha akart... vagy csak egyszerűen elfelejtette... Nővéremmel sokat bíztattuk pár keresésre; nem, a férfiak szörnyűek, nagyon szeretek egyedül lenni különben is. Mama, gyere el velünk vásárolni, olyan csinos lehetnél... Nem, fölösleges pénz kidobás... Mama, nem akarsz elmenni masszázsra, "wellnesselni"? Nem, kislányom hát hogy néznék én ki, nem akarom nevetségessé tenni magam. És még sorolhatnám. Könyvtáros, és olvasni szeret egyedül, lassan könyvvel van kitömve az egész lakás, mi már föladtuk az ilyen próbálkozásokat. Lakásfelújítani, meg átrendezni akar folyton, de hát azért annyira nem keresünk jól, hogy ebben támogassuk, az is igaz nem is kell, mert az ilyen dolgokra összespórolja a pénzt, és ha kell mi is segítünk, anélkül, hogy kérné... Nem hiszek a horoszkópban, de az ő kos-szűz jegye teljesen betalált. :S

Én nagyon szeretem őt, és nyitva áll az ajtónk előtte, de ... Nem azért, hogy cselédet csináljon magából. Csinálta 20 évig most már elég. :D

Köszönöm a válaszokat, ha legközelebb szóba kerül elmondom neki ezt így.

Azért szeretek ilyen témában kérdezni, mert elgondolkodtatnak a válaszok, meg ahogy leírom az segít összefoglalni a dolgokat. :)

2010. nov. 2. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első válaszadó vagyok. Nem tudom, van-e ilyen itthon egyáltalán, vagy ott, ahol laktok, de ha ennyire szeret olvasni, akár egy könyvklubba is beirathatnád, emberek között lenne, ismerkedne, barátkozna és kedvére olvashatna. Elhiszem, hogy sok mindenről lemondott, de sosem késő elkezdeni odafigyelni magunkra. Még lehet élvezné is. :)
2010. nov. 2. 18:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Ő a neten molyoskodik (moly.hu), meg tulajdonképpen a munkája hobbija. Igazából 1,5 éve, mikor lett biztos munkám, akkor ment bele nagy nehezen a kutyatartásba, eleinte nagyon elhatárolta magát a kutyusomtól, mert gondolom félt, hogy rámarad ez is, de bebizonyítottam, hogy ő tényleg az én kutyám, kiadásokkal, gondokkal és sétákkal együtt, azóta úgy megszerette, hogy igazából ez is benne van abban, hogy ilyen nehezen enged el: A kutyusom egyben az öcsém is, mert anyukám annyira oda van érte, és igazából nem csak engem, hanem a kutyusom is elveszít, mert ő is jön velem. Viccesen már úgy beszéltünk erről a dologról, hogy ugye hétvégén hazaviszem a kutyust, a gyereket, láthatási szerződést kellene kötnünk. :) (Nem yorki, óriás uszi.) A kutya nagyon megnyitotta őt, tényleg nem mozdult ki vásárláson, és szülő látogatáson kívül, de amióta a kutya megvan, vannak a környékünkön ismerősei, és barátnője is. Szóval a kutyus lett a könyvek mellett az élete, de nekem is nagyon fontos, úgyhogy nem szeretném egy az egyben anyukámra hagyni... Így is sokat leszek egyedül, mert párom sokat dolgozik, és ide nem írom le miért, de ennek a kutyusnak köszönhetem az életemet... Ő viszont egyedül sosem merne saját kutyát örökbefogadni... Bár még az is lehet! Köszi a választ, megint eszembe jutott valami! :D
2010. nov. 2. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!