3-4 év albérlet fizetés után jogos volt tőlük kérni hogy a károkat fizessem ki?
"Vettem mosó/szárítógépet a lakásba, pár bútort amit ott hagytam és piti összegért ott hagytam."
és
"Nem kértek nagy összeget"
Te piti összegért hagytad ott, ami amúgy sem kellett neked, ők meg piti összeget kértek egy általad okozott kárért.
"Ennyi amortizáció szerintem belefért volna 3-4 év után."
Szerintük meg nem, ennyi.
Ahogy írják, igazából alapból nem lehetett volna ott a macska, ezzel tényleg vigyázni kell, mert a szó elszáll az írás megmarad alapon a szerződésed számít.
Amúgy meg simán leszarnám mit mond, kauciót visszakaptam, elköltöztem, onnantól ha fejen áll se követelhet semmit.
Vagy ha nagyon kekeckedik, akkor szépen, tételesen elszámolnám neki az éves festési költségeket, az ott hagyott bútorok, berendezések árát és közölném, hogy az okozott kár értékének levonása után, legyen szíves ezeket kifizetni nekem.
Viszont a 20-30 ezer forint nem feltétlenül piti összeg, én is inkább mással fizettetném meg, mint hogy költsek rá.
Megtehettem volna, hogy nem utalom el, de ennél korrektebb ember vagyok.
Egyébként egy új albérlő előtt nem alap dolog felújítani a lakást? :D Nekem most ki van adva az egyik lakásom, rendszeresen veszek bele dolgokat, ahogy időm engedi megnézem rendben van-e. Mindegy egyébként, engem nem 20-30e ft érdekel, mert az egy vacsora nekem, csak mások véleménye érdekelt.
"nem 20-30e ft érdekel, mert az egy vacsora nekem"
Jó étvágyad lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!