Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Variáló albérlővel leállnál...

Variáló albérlővel leállnál vitatkozni, vagy hagynád hogy fizetés nélkül menjen el?

Figyelt kérdés

Szerinte normális, hogy az utolsó két hetet nem fizeti, mert keveset volt itt és a foglalót akarja lelakni.

Te mit tennél?

2017. febr. 6. 06:05
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Még nem így várnék nagy összeget, de ezt meg sem hallgatva jönnek szarrágóbbnál szarágóbb érvekkel és ötletekkel.
2017. febr. 6. 06:12
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Ha volt kaució és egyéb olyan kárt nem tett a lakásban, amit abból kéne fedezni, akkor szvsz. normális, hogy a végén "lelakja" az árát.

Ha az említett két hét ezen felül van, akkor az nem normális. A bérleti díjat nem aszerint kell fizeni, hogy ő mennyit volt ott.

Másrészt, ha van szerződés: nincs vita.

2017. febr. 6. 06:29
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Szerződés alapján döntenék. A kaució rendszerint nem a lelakásra való, az visszajár, ha nincs kár és rezsitartozás. A lakhatásra a bérleti díj van. Persze ha neked jó úgy, akkor a kaucióból is levonhatod...
2017. febr. 6. 06:53
 4/12 anonim ***** válasza:
67%

En nem ertem ezt a kauciot nem lehet lelakni dolgot.

Szerintem ezt normalis ertelmes emberek meg tudjak beszelni, es ugyan nem arra van, de van ra lehetoseg. En laktam par alberletben, koltozes soran pl baromi nehez volt ugy a regi albit ugy kifizetni, hogy le kellett tenni 2 havi kauciot az ujra...egyszerre gyakorlatilag 2 helyre fizetni, mert ha pl masik varosba koltozik az ember, nem egyszeru az alberlet kereses sem munka mellett.

Egy ilyen esetben, mikor mar koltozik kifele a lako, ha nincs kar a lakasban, es nincs kozuzemi tartozas, akkor nem tokmindegy hogy az utolso honapot nem fizeti kivalaki, vagy ha berbeado nem adja vissza a kauciot? Pont ugyanannyi penz mozog oda-vissza?

Nyilvan ha bunko trehany volt a lako, akkor en is kifizettetnem vele a teljes berleti dijat...de egyebkent szerzodes szerint kell eljarni, felmondasi idot is figyelembe veve. Az nem a berbeado problemaja ha a lako nem volt a lakasban.

2017. febr. 6. 07:35
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem volt szerződés.

Foglaló volt (mivel később költözött). Kaució nem volt.

A lakásban lettek károk. Beázás, két helyen. Az egyik lefesthető, a másiknál felhólyagosodott a fal.

Szerintem a javitása olcsóbb, mint egy havi lakbér.

Az egészben az a bosszantó, hogy ha korrekt lett volna, megbeszélhettük volna hogy csak azt a pár napot fizesse.

De itt úgy volt hogy emlékeztettem rá, hogy még nem fizetett, erre azt mondja nem is fog.

Ennek ismeretében mit tennél?

2017. febr. 6. 07:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát...ami nincs szerződésben, az nincs is...

Bérlésnél amúgy nem tudom ezt a foglaló témát értelmezni. Adás-vételnél, ha létrejön az adás-vétel, akkor az a vételár részét képezi. Ha kifordítjuk, akkor itt esetleg kaució-előlegként értelmezhető. De ha továbbmegyünk, a bérlés miatta nem valósult meg, tehát a foglalót bukta.

Én megszabadulnék tőle a lehető leggyorsabban függetlenül attól mennyit fizetett.

A beázás meg nem feltétlenül fogható a lakóra:

- ha a ház/lakás tetőszerkezete, szigetelése sérült és amiatt keletkezett, az teljes mértékben a Te költséged - esetleg, ha van biztosításod, bejelentheted a biztosítónál

- ha kiöntött a mosógép meghibásodás miatt, és mosógéppel együtt adtad ki, szintén a Te költséged

- ha viszont a lakó döntött úgy, hogy medencét csinál valamelyik helyiségből, azt rá tudod fogni

2017. febr. 6. 08:43
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Ez most komoly hogy a beázást rájuk fogod ? Te sem vagy ártatlan miért nem csináltál szerződést, hogy mint tisztességes ember adóz is utánna ?

Akkor várj el tisztességet másoktól ha te is az vagy .

2017. febr. 6. 10:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A beázást nem a bérlővel kell kifizettetni, hanem a biztosítóval. Ha a bérlő nem szólt róla akkor, mikor keletkezett, akkor a biztosítót buktad és akkor ráverheted. Én nem vitatkoznék, odamennék, végignézném a lakást, a hibákat összeírnám, hozzáadnám a ki nem fizetett bérleti díjat és rezsit és elszámolnék vele, ha marad a foglalóból, akkor visszaadnám és mehet Isten hírével. Utolsó pontként meg tanulnék az esetből és legközelebb szerződést kötnék.
2017. febr. 6. 12:59
 9/12 Estádio de Felchút ***** válasza:
86%

"A lakásban lettek károk. Beázás, két helyen"

Ehhez a bérlőnek semmi köze. Ez a te bajod.

2017. febr. 6. 13:09
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy nincs szerződés. Az ciki, mert igazából azt csinál nagyjából, amit akar. Bátor emberek vannak, na.
2017. febr. 6. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!