Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nehezebb albérletet találni,...

Nehezebb albérletet találni, ha van egy kutyusom? / Mennyire nehéz albérletet találni?

Figyelt kérdés
Igaz, még nincs kutyám, de nagyon szeretnék. Viszont Budapestre is fel akarok költözni, ahol albérletben élnék. Szóval ez ilyen feltételezés a jövőre nézve, hogy ha később lenne egy kutyám, az mennyiben nehezítené a lakhatást?
2017. jan. 12. 16:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Sokan nem szeretik! Sem a nagytestű, sem a szoba kutyákat!
2017. jan. 12. 16:42
 2/14 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon megnehezíti az albérlet keresést ha kutyád van.

Én imádom a kutyákat, volt nekem is kettő, de a saját lakásomat sose adom ki kutyás lakóknak. Ennek egyszerű oka van. Rossz tapasztalat a volt lakóval aki kutyával költözött be, és szó szerint tönkretettek mindent.

Tudom ez csak egyszeri eset volt, és nagyon valószínű, hogy más kutyás gazdi egy angyal albérlő lenne, de sok pénzembe került a rossz döntésem, és nem szívesen kockáztatom meg újra.

2017. jan. 12. 17:01
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Hát amikor kiadtam a lakást én is kikötöttem, hogy sem bagó, sem gyerek, sem kutya. Egy kutya könnyen tud nagy kárt okozni, amit aztán nem könnyű behajtani a bérlőn.

Szóval ha albérletben gondolkozol, akkor inkább hanyagold a kutyát.

2017. jan. 12. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Esetleg ha biztos vagy a dolgodban (és a kutyádban), akkor ajánlj fel plusz egy havi kauciót és mondjuk egy ötezressel magasabb albérleti díjat. Ez csalogató lehet, pénz beszél, kutya ugat :)
2017. jan. 12. 18:15
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

Nehezebb, de bőven nem lehetetlen. Sokan kikötik, hogy nem, sokan engedik. Itt jegyzem meg, hogy bármelyik random hároméves babóka több kárt tesz a lakásban, mint egy kutya, de mindegy, majd mindenki a saját kárán tanul. Nekem sosem volt opció, hogy majd kidobom a kutyámat a lakástulajok agybaja miatt, addig kerestem, amíg találtam normálisat.. vannak bőven, ne aggódj.

Csak aztán neveld azt a kutyát, ne ugasson, ne romboljon, fáraszd ki rendesen, mielőtt munkába indulsz, mert a fáradt kutya nyugton alszik. Tanítsd meg neki, hogy ne hugyozzon az ajtón kilépve se a folyosóra, se a liftbe, bírja ki az első bokorig az utcán (nyilván te meg törekedj nem 10 órát váratni őt a sétával). Rengeteg idő és türelem kell egy jól nevelt, normálisan viselkedő kutyához, ez fontosabb szempont legyen, mint a leendő albérlet, az akad mindig.

2017. jan. 12. 19:17
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznos volt mind!
2017. jan. 12. 20:16
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a bérbeadók nem mérlegelik, hogy mennyire rendes a kutya. És elég sokan tiltják a háziállatot. Tehát jelentősen csökkennek az esélyeid egy négylábúval. (Kb fele-fele)
2017. jan. 14. 21:32
 8/14 anonim ***** válasza:
En ha kiadnam lakasom kutyasnak,akkor ugy hogy uresen ,butorozatlanul.Max konyhabutor,de agyat,szonyeget polcot stb maganak hozza amit a kutyaja felolem nyugodtan tonkretehet ha olyan.
2017. jan. 17. 03:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm kiadta a lakását. Kikötése volt, hogy kutya, gyerek, cégbejelentés, cigi, hangos zene, stb. nincs. Ennek ellenére lett kutya. A lakás olyan büdös lett, hogy elviselhetetlen. Nem tudom, hogy a kutya pisilte-e tele, vagy csak simán a tartása miatt, de egy higiéniára adó embernek ez nem fért bele. Egy rakat pénzébe és idejébe került, amíg újból kiadható lett. Azóta beleírja a szerződésbe, hogy ha megszegik a bérlők a szerződést, akkor 1k fizetendő, függetlenül mindentől.
2017. jan. 17. 08:53
 10/14 A kérdező kommentje:

Rossz ezeket olvasni, mert minden álmom egy kutyus.

Viszont teljesen megértem a tulajdonosokat, ha én adnám ki a lakásom, valószínűleg én sem kockáztatnék, főleg ha van kereslet ugye a fővárosban rá.

2017. jan. 17. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!