Nehezebb albérletet találni, ha van egy kutyusom? / Mennyire nehéz albérletet találni?
Nagyon megnehezíti az albérlet keresést ha kutyád van.
Én imádom a kutyákat, volt nekem is kettő, de a saját lakásomat sose adom ki kutyás lakóknak. Ennek egyszerű oka van. Rossz tapasztalat a volt lakóval aki kutyával költözött be, és szó szerint tönkretettek mindent.
Tudom ez csak egyszeri eset volt, és nagyon valószínű, hogy más kutyás gazdi egy angyal albérlő lenne, de sok pénzembe került a rossz döntésem, és nem szívesen kockáztatom meg újra.
Hát amikor kiadtam a lakást én is kikötöttem, hogy sem bagó, sem gyerek, sem kutya. Egy kutya könnyen tud nagy kárt okozni, amit aztán nem könnyű behajtani a bérlőn.
Szóval ha albérletben gondolkozol, akkor inkább hanyagold a kutyát.
Nehezebb, de bőven nem lehetetlen. Sokan kikötik, hogy nem, sokan engedik. Itt jegyzem meg, hogy bármelyik random hároméves babóka több kárt tesz a lakásban, mint egy kutya, de mindegy, majd mindenki a saját kárán tanul. Nekem sosem volt opció, hogy majd kidobom a kutyámat a lakástulajok agybaja miatt, addig kerestem, amíg találtam normálisat.. vannak bőven, ne aggódj.
Csak aztán neveld azt a kutyát, ne ugasson, ne romboljon, fáraszd ki rendesen, mielőtt munkába indulsz, mert a fáradt kutya nyugton alszik. Tanítsd meg neki, hogy ne hugyozzon az ajtón kilépve se a folyosóra, se a liftbe, bírja ki az első bokorig az utcán (nyilván te meg törekedj nem 10 órát váratni őt a sétával). Rengeteg idő és türelem kell egy jól nevelt, normálisan viselkedő kutyához, ez fontosabb szempont legyen, mint a leendő albérlet, az akad mindig.
Rossz ezeket olvasni, mert minden álmom egy kutyus.
Viszont teljesen megértem a tulajdonosokat, ha én adnám ki a lakásom, valószínűleg én sem kockáztatnék, főleg ha van kereslet ugye a fővárosban rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!