Plusz pénzért van esélyünk kisállatot vinni az albérletbe?
Párommal most költözünk a szüleimtől albérletbe, de egyszerűen alig van olyan lakás Pesten, ahova kisállatot is lehetne vinni. Ahová külön fel van tüntetve, az az albérlet általában olyan is. Nem akarunk ilyen lerobbant, régi bútoros lakásba költözni, főleg hogy tudom, az én kiskutyám soha semmiben nem tett még kárt. Egész nap alszik, sétálni is lusta (mopsz).
Arra gondoltunk felhívjuk a sima hirdetéseket, ahol nincs külön feltüntetve a kisállat, és csak ha látják, hogy tiszták és normálisak vagyunk, akkor mesélünk a kutyusról. Esetleg ráajánlunk egy 10-est vagy egy plusz havi kauciót is, hátha úgy meggondolja magát. Szerintetek működhet így? Érdemes megpróbálni?
Lehet esélyetek.
Amúgy nincs olyan, hogy "szobakutya", egy kis testű nem lefárasztott kutya jobban le tudja amortizálni a lakást mint egy bernáthegyi. Arról nem is beszélve, kisebb a hólyagjuk is, tehát ha nincs gyakran lehordva, még össze is húgyozza rendesen a lakást!
A plusz pénz kecsegtető lehet, illetve nálunk pl. a kutya miatt belekerült a szerződésbe, hogy minden általa okozott kárt kötelesek vagyunk megtéríteni és a tisztasági festést állnunk kell költözésnél. Hát ja, azért előfordul, hogy egy esős napon végigtapicskolja a falat, akaratlanul, csak ahogy elmegy mellette húz egy vizes csíkot, annyi baj legyen, mi ezt így elfogadtuk.
Érteni nem értem, mert bármilyen kárt meg kell térítenünk tök mindegy melyikünk okozta, de a tulaj lelke így volt nyugodt. Illetve szeretett volna találkozni a kutyával mielőtt költöztünk. Meg kellett győződnie arról, hogy tényleg pici és tényleg nem sarokba pisiléssel kezdi a lakás felderítését vagy nemtom :D
Próbáljatok esetleg bútorozatlan lakást keresni, ott kisebb a kockázat.
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenképp próbálkozunk tovább, előbb-utóbb lesz csak valami, nem adjuk fel. :)
Utolsó, ne haragudj, nem akartalak megbántani, én is nagyon szeretem a cicákat, ha saját lakásunk lesz, szeretnék is egyet. :) Volt nekünk itthon a szüleimnél régebben, ő sem csinált sok kárt, pedig benti cica volt, csak hát néha szerette a bútorokon élesíteni a körmét, főleg pici korában. Később szerencsére le tudtuk szoktatni róla. Ezért írtam, amit írtam. Tény, hogy a kutya is szét tudja szedni a házat, ha nincs kellóképp lefárasztva. Valószínű a miénkkel azért nem volt soha ilyen gond, mert egy mopszot lefárasztani nem nagy kunszt. :)
A kutyások nagy része olyan, mint a dohányosok.
Nem érti, hogy ami neki rendben van, az másnak büdös, zavarja.
Minden kutya büdös. Minden kutya nyáladzik, minden kutya szőrt hullat. A kutya körmei felkarcoljákna padlót ésba bútort. Néha minden kutyának besikerül egy hugy, hányás vagy fosás a szőnyegre, de legalább a parkettára.
Olyan bérbeadót kell keresni, aki szintén kutyás, és nem nagyon érdekli a kiadott lakás állapota.
Nekem egyszer voltak olyan albérlőim akik macskát tartottak. Akkor még bútorozottan adtam ki a lakásom(én hülye), hát ne tudd meg, az ülőgarnitúrán szó szerint miszlikbe volt szaggatva a szövet..., mondjuk ezek az albérlőim még ezen kívül is eléggé lelakták a lakást, aztán meg eltűntek, nem fizettek ki semmi kárt, mert az utolsó találkozóra el sem jöttek..., pereskedni meg nem érte volna meg emiatt.
Szóval én biztos nem adnám ki sem kutyás, sem macskás embernek a lakásom, a kutyaugatás biztos zavarná a szomszédokat is, mindig járnának a nyakamra (az öreg nénik így is mindenért szólnak, már egy hangosabb ajtócsapódás miatt is). Azt meg hiába írjátok h lehet kérni több kauciót meg h az okozott károkat úgyis megtérítik, a gyakorlatban a legritkább esetben téríti meg az albérlő az okozott kárt.
A kárt kiszámolni is elég nehéz, mert pl. ha az ajtófélfát lekarmolja az állat azt hogy számolod ki h mennyi? Új ajtókeretet nem fog berakatni csak ezért az albérlő. Még ha mondjuk a tisztasági festést bele is írnánk a szerződésbe, simán leléphet az albérlő anélkül h megcsinálná, aztán te meg ott maradsz a lelakott lakással.
Szóval szerintem sokkal egyszerűbb kutya/macska nélkül kiadni a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!