Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Sos, hogyan kaphatom vissza a...

Sankarea kérdése:

Sos, hogyan kaphatom vissza a kauciót?!

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy össze kaptunk a fűtésen a tulajjal,van radiátor de nem használhatjuk (drága a gáz,nem jó mert vizezik,kifogások...) mondtuk neki hogy megcsináltatjuk nem éredekel mennyibe kerül de 14 hós a kicsi s hideg a lakás(konyha-nagy szobával egybe nyitva,fürdő,kis szoba)egy kályha van ami szerinte kifűti az egészet,holott nem,azt mondta hülyén tüzelünk...)a lényeg,mennénk máshova de a szerződés szerint nem jár vissza a kaució(kárt nem csináltunk,tartozás nincs)továbbá magánéleti smsekkel zaklat kezdetektől.Bejárkál csak úgy mikor otthon vagyok,zárom már az ajtót is.A kauciót lelakhatnánk,de inkább mennénk 180000 ft-ról van szó.Van rá jogi mód hogy mégis vissza kapjuk?csak menni szeretnénk innen el.Van már másik albérlet,de jó lenne az a 180000 :( (igen tudom aláírtuk a szerződést,de akkor meg úgy tűnt jó lesz itt nekünk nem láttuk hogy milyen ember igazából.

Esetleg valami jogszabály nincs erre?

2016. dec. 14. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben nincs kikötés a lakás használhatóságára? Mert ha nem lehet fűteni, az szerintem nem használható kategória. Egy ügyvéddel nézessétek meg, hogy van-e kiút, mert azért esélyes szerintem.
2016. dec. 14. 19:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Amikor kivettük a lakást állítása szerint mi úgy vettük ki,hogy fával fogunk fűteni,viszont ez nem igaz,erről papír sincs tehát,hogy igazoljam,hogy szerettem volna igénybe venni a radiátort?Az az egy kályha meg semmit sem ér.
2016. dec. 14. 19:45
 3/7 kovpet ***** válasza:
100%
drága a gáz? Nem mindegy neki, ha ti fizetitek?
2016. dec. 14. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
9%

Jogi módot keres hogy visszakapja a kauciót amikor nem jár vissza.

Le a kalappal az előtt aki hajlandó kínlódni az ilyen csürhével.

Még le is lakhatná de az se jó neki.

Akkor menj el azonnal, kaució meg marad. Ennyi.

2016. dec. 14. 23:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó lakd le a hidegbe te én nem szeretném átfagyatni a gyermekem.A pénz meg nem kis összeg főleg gyermek mellett.
2016. dec. 15. 01:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy ügyvédet!

Az szólítsa fel hivatalos levélben a szerződésetek teljesítésére, vagy ha ezt nem teszi meg, akkor a nem teljesítés miatt felmondjátok azt.

Ebben az esetben, mivel a felmondás a tulajdonosnak felróható okból következik be, természetesen visszajár a kaució.

Gyorsabb megoldás:

Néhány barátotokkal elmentek és beszéltek vele (jó hangosan)

2016. dec. 15. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindegy hogyan,de köteles megoldani az ésszerű fűthetőséget. Adót fizet a lakbér bevételéből? Ha nem,akkor fenyegesd meg a NAV-val. Ha igen, akkor fogyasztóvédelem. Be pedig nem járkálhat,mert azzal birtokháborítást követ el ,ha a szerződés úgy rendelkezik
2017. jan. 10. 04:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!