Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem a tulajdonos vagy a...

Ha nem a tulajdonos vagy a haszonélvező adja ki a lakást, és ír alá szerződést, akkor az bűncselekmény?

Figyelt kérdés

Most vennék ki egy albérletet, de utána jártam picit, hogy kié is a lakás. Kiderült, hogy akivel szerződést kötnék se nem a tulajdonos, se nem a haszonélvező. (Haszonélvező volt, de azt már törölték, szóval a lakáshoz van "köze"). De lényeg ami lényeg, ő nem adhatná ki a lakást. Nos ha mégis ezt teszi, akkor ez bűncselekmény?

És tegyük fel (ha nem jártam volna utána) és aláírom a szerződést. Aztán jön a tulajdonos, és azt mondja, hogy menjek csak el, mert ő nekem nem adta ki a lakást, és nincs is erről szerződés. Ami van szerződés az nagyjából semmi.

Ilyenkor nekem nyilván el kell hagynom a lakást, kauciót elvesztettem. Akkor ezt az egész ügyet leverhetik azon, aki kiadta nekem a lakást? Tehát én nem "veszthetek". Ez hülye megfogalmazás, hogy nem "veszthetek", de ha nem az arra jogosult adja ki a lakást, azt végezetül csak ő fogja megszívni nem?

2016. nov. 8. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Keress másik lakást. Megkérdezted, hogy milyen jogon adja ki a lakást? Megkérdezted a tulajt?
2016. nov. 9. 06:08
 2/6 A kérdező kommentje:
A feleségéjé a lakás.
2016. nov. 9. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tulaj írásban engedélyt ad az ingatlan bérbeadására, akkor legális, egyáltalán nem bűncselekmény...
2016. nov. 9. 11:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez igy nem tűnik neccesnek, csak azt nem értem, hogy miért nem a nej irja alá a szerződést. az oké, hogy a férj intézi a bérbeadás ügyeit, de a szerződést igenis irja alá a nej.
2016. nov. 9. 20:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezt én sem értem, hogy miért nem ő írja alá. De ír egy meghatalmazást a férjnek, és ő írja majd alá..
2016. nov. 9. 21:00
 6/6 xswerdy ***** válasza:
Meghatalmazással ok. Akár az is lehetne, hogy komplettül egy ügynök intézi a bérbeadást, ő is írja alá a szerződést, majd ő veszi vissza a lakást, adja vissza a kauciót, stb, miközben az ingatlannyilvántartás szerint nincs semmi joga a lakáshoz, de nyilván van valamiféle megbízási szerződése a tulajjal.
2016. nov. 17. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!