Ha nem a tulajdonos vagy a haszonélvező adja ki a lakást, és ír alá szerződést, akkor az bűncselekmény?
Most vennék ki egy albérletet, de utána jártam picit, hogy kié is a lakás. Kiderült, hogy akivel szerződést kötnék se nem a tulajdonos, se nem a haszonélvező. (Haszonélvező volt, de azt már törölték, szóval a lakáshoz van "köze"). De lényeg ami lényeg, ő nem adhatná ki a lakást. Nos ha mégis ezt teszi, akkor ez bűncselekmény?
És tegyük fel (ha nem jártam volna utána) és aláírom a szerződést. Aztán jön a tulajdonos, és azt mondja, hogy menjek csak el, mert ő nekem nem adta ki a lakást, és nincs is erről szerződés. Ami van szerződés az nagyjából semmi.
Ilyenkor nekem nyilván el kell hagynom a lakást, kauciót elvesztettem. Akkor ezt az egész ügyet leverhetik azon, aki kiadta nekem a lakást? Tehát én nem "veszthetek". Ez hülye megfogalmazás, hogy nem "veszthetek", de ha nem az arra jogosult adja ki a lakást, azt végezetül csak ő fogja megszívni nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!