Éjszaki áramos villany bojler hogy működik pontosan?
Szóljak, ha nem értek valamit?
Hát ez aranyos, kicsit magas lóról beszélsz!
Az kizárt, hogy látták, de légy oly kedves, írd meg az azonosítódat, hadd nézze meg egy ellenőr is.
Úgy hívják, szabálytalan vételezés, és nem néhány tízezres díjtétel a büntetés.
nem az a szabálytalan, ha nappaliról is megy.
hanem ha a vezérelt mérőhöz tartozik konnektor, és abba bármi egyebet is bedughatsz, akár mosógépet, vagy bármi mást.
komolyan ennyire nem érted? :/
Lehet, hogy szabálytalan, de ezt ugyan már hogy ellenőrzik. Nem vagyok köteles beengedni a házam ilyen pontjaira. Megnézheti a méretlen fővezeték nyomvonalát azt kész. Nemegyszer voltak már ellenőrizni, ilyet sose néztek. Végignézték a méretlent azt kész.
Rengeteg embert meglehetne büntetni akkor.
Hiába hőbörögsz, ez szabálytalan vételezés, ha nálad az "éjszakai áram" madzagja konnektorban végződik!
Magyarul ezt áramlopásnak hívják.
Ha valamelyik ismerősöd feldob, majd mond a rendőröknek, hogy nem engeded be őket...
Megnézünk majd a tévé híradóban, ahogyan megfektetnek az udvaron.
Szerintem a nappali konnektorba dugja be ha nincs elég meleg vize, (ergo, többet is fizet érte) mert logikátlan lenne a vezéreltbe dugdosnia, hiszen az csak bizonyos időszakokban "él" és ekkor viszont melegíti a vizet magától is.
Vagy én értek félre valamit?
Jó, jó szabálytalan, de akkor miért nem ellenőrzik ezt, amikor kijönnek ellenőrizni időközönként, hogy nem-e lopjuk az áramot?
Meg az emberek nagy része nem tudja ezt, még a villanyszerelők is megcsinálják ilyenre.
Nem kell az Eon oldala, itt a rendelet:
5. § (1)5 A „B” árszabás szerint számolható el - közvilágítási célra vételező felhasználó kivételével - a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott - felhasználói berendezés fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!