Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Éjszaki áramos villany bojler...

Éjszaki áramos villany bojler hogy működik pontosan?

Figyelt kérdés
Éjszaki áramra van kötve a villanybojler. Azt tudom, hogy mi az éjszakai áram, a kérdés, hogy maga ez a típusú bojler hogyan működik? Csak éjszaki áramtól üzemel? Tehát csak akkor tud vizet melegíteni, ha éppen van éjszakai áram? Valaki leírná hogyan működik? Köszi!

2016. nov. 5. 13:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

Szóljak, ha nem értek valamit?

Hát ez aranyos, kicsit magas lóról beszélsz!

Az kizárt, hogy látták, de légy oly kedves, írd meg az azonosítódat, hadd nézze meg egy ellenőr is.

Úgy hívják, szabálytalan vételezés, és nem néhány tízezres díjtétel a büntetés.

2016. nov. 5. 16:09
 12/26 anonim ***** válasza:
31%
Mi szabálytalan? Hogy néha átdugom a nappalira?! Még ők járnak jól, nem én. Amúgy meg nem érdekel, mit gondolsz, én tudom, amit tudok, és ők is tudják.
2016. nov. 5. 16:14
 13/26 anonim ***** válasza:
50%

nem az a szabálytalan, ha nappaliról is megy.

hanem ha a vezérelt mérőhöz tartozik konnektor, és abba bármi egyebet is bedughatsz, akár mosógépet, vagy bármi mást.

komolyan ennyire nem érted? :/

2016. nov. 5. 18:00
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
#8, igen, az szabálytalan. Azért kapod olcsóbban, hogy fennmaradjon a lehetőség, hogy esetleg ne kapcsolja be egy bizonyos időpontban. Mivel most nincs bajban az energiarendszer, ezért nem érdekel senkit, de azért a szabálytalanság az szabálytalanság. Van, aki akkor is indexel, ha nem látja a rendőr...
2016. nov. 5. 18:47
 15/26 anonim ***** válasza:
33%

Lehet, hogy szabálytalan, de ezt ugyan már hogy ellenőrzik. Nem vagyok köteles beengedni a házam ilyen pontjaira. Megnézheti a méretlen fővezeték nyomvonalát azt kész. Nemegyszer voltak már ellenőrizni, ilyet sose néztek. Végignézték a méretlent azt kész.

Rengeteg embert meglehetne büntetni akkor.

2016. nov. 5. 19:01
 16/26 anonim ***** válasza:
47%

Hiába hőbörögsz, ez szabálytalan vételezés, ha nálad az "éjszakai áram" madzagja konnektorban végződik!

Magyarul ezt áramlopásnak hívják.

Ha valamelyik ismerősöd feldob, majd mond a rendőröknek, hogy nem engeded be őket...

Megnézünk majd a tévé híradóban, ahogyan megfektetnek az udvaron.

2016. nov. 5. 20:34
 17/26 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a nappali konnektorba dugja be ha nincs elég meleg vize, (ergo, többet is fizet érte) mert logikátlan lenne a vezéreltbe dugdosnia, hiszen az csak bizonyos időszakokban "él" és ekkor viszont melegíti a vizet magától is.

Vagy én értek félre valamit?

2016. nov. 5. 20:54
 18/26 anonim ***** válasza:
29%

Jó, jó szabálytalan, de akkor miért nem ellenőrzik ezt, amikor kijönnek ellenőrizni időközönként, hogy nem-e lopjuk az áramot?

Meg az emberek nagy része nem tudja ezt, még a villanyszerelők is megcsinálják ilyenre.

2016. nov. 5. 21:08
 19/26 anonim ***** válasza:
51%
Valaki belinkelné az eon erre vonatkozó szabályát, meg milyen szankciót von maga után. Eon weboldalán biztos fent kell lennie, de nem találom.
2016. nov. 5. 21:18
 20/26 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell az Eon oldala, itt a rendelet:

5. § (1)5 A „B” árszabás szerint számolható el - közvilágítási célra vételező felhasználó kivételével - a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott - felhasználói berendezés fogyasztása.

2016. nov. 5. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!