Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire jelemző, hogy albérle...

Mennyire jelemző, hogy albérletben a tulaj enged állandó lakcímre bejelentkezni?

Figyelt kérdés

Ahol most lakok, nemrégiben fizetős lett a parkolás, ezért szeretnék állandó lakcímre bejelentkezni és átíratni ide a kocsit, hogy ingyen tudjak parkolni. A mostani tulaj ezt valószínűleg engedné is, viszont nem tudom mi az általános helyzet ezen a téren a fővárosban. Mennyire engedik ezt meg a tulajok? (Azt tudom, hogy elvileg nincs beleszólásuk, de tudjuk hogy megy ez...)

Főleg azért érdekel az általános tapasztalat, hogy ne maradjak állandó lakcím nélkül, ha innen menni kell.

2016. okt. 18. 12:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
70%

Hajajjj... honnan veszed ezt a sok téves infót?

Már hogyne lehetne kijelenteni?

Szerinted ha nem fizet, és a tulaj felmondja a szerződést, akkor köteles tűrni, hogy a bérlő be van jelentkezve a lakásába?

Csak mert nincs hova mennie?

És ha élete végéig nem lesz, akkor örökké oda lesz bejelentve?

Nem tudom, honnan veszed ezeket, de folyamatosan félreinformálod a kérdezőt.

Amit a tulaj tehet: kényszerkijelentés.

Nem ritka, és teljesen szabályos.

2016. okt. 25. 19:27
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát.

Sajnos beigazolódott, hogy a tévhit él az emberek fejében, nekem sem engedte a tulaj az állandóra bejelentkezést.

Azt hiszem itt az idő elkezdeni gyűjteni egy saját lakásra... :)

2016. nov. 15. 12:54
 23/23 anonim ***** válasza:
82%
Két tanúval aláírt szerződés esetén elég ezt bemutatni és lehet kérni a lakcímbejelentést. A tulaj jogilag enm teheti meg, hogy ezt megakadályozza, ráadásul lakcímbejeltési kötelezettség van 8 napon túl (asszem). Ez nem választási opció. Akinek nem tetszik, ne adja ki a lakását. Nem kötelező az albérlet biznisz.
2016. nov. 29. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!