Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire jelemző, hogy albérle...

Mennyire jelemző, hogy albérletben a tulaj enged állandó lakcímre bejelentkezni?

Figyelt kérdés

Ahol most lakok, nemrégiben fizetős lett a parkolás, ezért szeretnék állandó lakcímre bejelentkezni és átíratni ide a kocsit, hogy ingyen tudjak parkolni. A mostani tulaj ezt valószínűleg engedné is, viszont nem tudom mi az általános helyzet ezen a téren a fővárosban. Mennyire engedik ezt meg a tulajok? (Azt tudom, hogy elvileg nincs beleszólásuk, de tudjuk hogy megy ez...)

Főleg azért érdekel az általános tapasztalat, hogy ne maradjak állandó lakcím nélkül, ha innen menni kell.

2016. okt. 18. 12:59
1 2 3
 11/23 A legböszmébb Feri ***** válasza:
100%

Értelmetlen a kérdésed. Mit nem enged a tulajdonos?

Kötelességed bejelentkezni. Megfogod a bérleti szerződésed és beballagsz az ocsmányirodába. A tulajdonos ebbe már akkor beleegyezett, amikor kiadta a lakását.

2016. okt. 20. 19:59
 12/23 zgyzgy ***** válasza:
22%

A előző téved.

Egy lakásba csak a tulajdonos írásos engedélyével lehet bejelentkezni. Pusztán a lakás kibérlése ehhez nem elegendő.

2016. okt. 20. 20:32
 13/23 A legböszmébb Feri ***** válasza:
100%

"Tévhit: A lakcímbejelentéshez mindig kell a szállásadó aláírása.

Tény: A lakcímbejelentéshez minden esetben szükség van a szállásadó hozzájárulására, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy alá kell írnia a lakcímbejelentő lapot. Ha a szállásadó személyesen megjelenik veled az okmányirodában, vagy elektronikus úton járul hozzá ahhoz, hogy bejelentkezz az ingatlanba, az aláírása nem szükséges. Továbbá ha közokirattal (például bíróság ítélet vagy közjegyző által kiállított okirat), vagy ügyvéd által ellenjegyzett, vagy két tanú nevével, lakóhelyével és aláírásával rendelkező okirattal igazolod, hogy jogosult vagy a lakás/szoba használatára, szintén nem kell a szállásadó aláírása.

Jó tanács: ha szerződést kötsz egy lakás használatára, mindig írasd alá két tanúval is, így nem fog kellene a szállásadó aláírása a lakcím bejelentésénél!"

2016. okt. 20. 21:52
 14/23 zgyzgy ***** válasza:
0%

Rendben, én csak a kérdezőt akartam tájékoztatni a valóságról.

Az előttem szóló által leírt kacifántos ügyeskedések inkább elméleti jellegűek.

A valóság viszont az, hogy az én tulajdonomba senki nem jelentkezhet be az engedélyem nélkül, vagy ha ezt valahogyan megteszi, másnap repül a cuccaival együtt.

Szerencsére eddig semmi ilyenfajta eseményre nem került sor.

2016. okt. 20. 22:32
 15/23 A legböszmébb Feri ***** válasza:
100%

"az én tulajdonomba senki nem jelentkezhet be az engedélyem nélkül"

Még egyszer lassan, hogy megértsd: azzal, hogy PÉNZ ellenében BÉRBE adtad a lakásodat, már engedélyt adtál.

Nyilván kulturált emberek ezt egymás közt megbeszélik.

Ezt az én tulajdonom hülyeséget meg felejtsétek már el.

Senki nem vitatja el a tulajdonjogodat. Bérbeadáskor viszont sok egyéb jogról önként lemondasz. Ez ilyen. Ez nem köszön, vazze.

2016. okt. 21. 10:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az "ügyeskedések" nem elméletiek, hanem nagyon is valóságos és törvényes lehetőségek. A #14-eshez hasonló alakok miatt azonban sajnos még mindig elég bizonytalan a bérlők lakcímbejelentése. Én inkább ezt nevezném ügyeskedésnek, hogy a lakcímmel zsarolják a bérlőt.
2016. okt. 21. 13:01
 17/23 zgyzgy ***** válasza:
0%

A "14-es alak" azt üzeni az előző hozzászólóknak, hogy nem igazán érdekli az itt kialakuló albérlő-szakszervezet hőbörgése, mivel a gyakorlat másról szól.

Tudomásul kell venni, hogy amíg a vidéki lakosság fővárosba való özönlése tart, addig a piac törvényei határozzák meg az albérlet-szektor szabályait.

Lehet, hogy ez egyesek érzéseit bántja, de ez a helyzet. Ismétlem, én csak a kérdezőt tájékoztattam.

2016. okt. 22. 00:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

...és még azt is tévesen :)

Az ilyen alakok azt hiszik, ha nincs lakcíme a bérlőnek, akkor ők majd nagyobb biztonságban lesznek. Aztán jön a pofáraesés :) Meg hát az ilyen alakok vonzzák is a kétes egzisztenciákat, akiknek megfelel lakcím nélkül is. Komoly üzletfél nem is áll szóba ezekkel.

2016. okt. 22. 01:43
 19/23 xswerdy ***** válasza:
83%
nekem konkrétan bejelentkezett a lakóm anélkül, hogy aláírtam volna bejelentőt. Azt mondta, elég volt a bérleti szerződés (amin egyébként nem volt tanu, és nem magyarul volt írva). Közben utána olvasva néhány éve tényleg elegendő a szerződés. Amúgy nekem is egyszerűbb. Ha már egyszer aláírtunk egy szerződést, akkor persze hogy joga van ott lakni és bejelentkezni.
2016. okt. 22. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:
20%
Az albisok ilyenek : Ha nincs másik címe ahova át tudja magát jelenteni tartózkodási helyként akkor addig nem lehet kijelenteni !
2016. okt. 25. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!