Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Panelben mennyire normális,...

Panelben mennyire normális, hogy hallom ahogy a felettem lakó járkál, zuhanyzik, mosogat (stb)? Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

2016. okt. 6. 10:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
89%

Huszonpár évesen vettem a panellakásom, imádtam. Külön élet, bennt a városban , közel minden. Nem zavart semmilyen zaj, nem is hallottam.

Kb 35 éves koromtól kezdtem el hallani a lépteket fenntről.

Akkor már zavart, nem akartam ott lakni.

Vettem házat ami csendes helyen van, kitűnő szomszédokkal akik a barátaim lettek. Éjjel-nappal csend van itthon, nagyon élvezem. Ha nyüzsit akarok bemegyek a városba de itthon nyugi legyen.

2016. okt. 7. 17:26
 22/31 Juliusz48 ***** válasza:
68%
Ma már nagyon kellemes kényelmes fülhallgatókat árulnak, és a telefonodról a kedvenc zenédet hallgathatod. Éjszakára meg érdemes egy legalább 35dB csillapítású füldugót használni ha aludni szeretnél. lehet füldugóval aludni. nekem a munkám miatt kell nappal használni a füldugót,éjjel pedig sajnos nélküle hamar felébrednék mert a telefon rezgése is elég a párna alatt. meg lehet szokni. Ha csiklandoz a dugó, vágj le a végéből néhány mm-nyit, én is igy használom.
2016. okt. 7. 23:00
 23/31 ncsaba3 válasza:
71%
A legfelső emelet a legjobb megoldás. Lehet hogy a kilátás is jobb. Én életem első 20 évét 10.emeleten laktam.
2016. okt. 9. 05:39
 24/31 anonim válasza:
59%

Ket fele panelben is laktam. Az nem normalis ha a feletted lako minden mozdulatat hallod. Ha cipoben van, ugy hallod mintha fa talpu magassarkuban teljes erobol csapkodna a labat. Esetleg hallhatod ha veletlenul becsapodik az ajto vagy kiabalnak egymassal (foleg ha nyitva az ablak). A wc az durvabb de azt meg le lehet szigetelni.

Aztan hazba koltoztem jo nagy kerttel: minden hetvegen reggel nyolctol funyiras, kutyaugatas folyamatosan, es minden olyan napon amikor kicsit jobb ido van: radio hallgatas reklammal. Ugyanazokkal.

Szoval olyat hogy te csak kifekszel a fube egy szep tavaszi napon es nezed az eget azt felejtsd el. Nem mesz ki mert nem olyan mint a panel, hanem rosszabb. A szomszed lat mindent (mindegyik) es tisztan athallatszik minden egyes suttogas. Az ablakon belatnak, egy hangosabb vita az mar felejtos. Es isten ments hogy legyen grillracsuk mert a mindennel legrosszabb a kerti parti minden hetvegen. Vagy vinnyogo gyerek. Vagy hangosan vitazo gyerekek egesz napra kiparancsolva az udvarra.

Most egy szimpla panelben lakok (nincs mogottem senki, a lakasok sorban vannak), a legfelso emeleten, uj nyilaszarokkal. NEMA CSOND VAN, semmit sem hallani. Isteni!

En gipszkarton szigetelest csinaltattam a gyerekszoba es a halo koze a kozos fal mindket oldalara, 5-5 centis resekkel amibe kozetgyapot szigetelest tettek. Nem mondom hogy a hangos tv nem hallatszik at, de minden masra jo.

Ha nem lett volna parketta, a padlora is szigetelest tettem volna hogy ne kelljen annyira vigyazni. Joban vagyok az alattam lakoval es mindig kerdezem hogy zavarja-e valami, de mindig azt mondja hogy nem.

2016. okt. 9. 08:21
 25/31 anonim ***** válasza:
90%
családi házban az a legszebb, amikor a szomszéd fölszerel a kertjébe egy medencét, és meghivja a négy unokáját visitozni, egész iskolaszünetben, minden nap . És vérig van sértve, ha megkéred, hogy este nyolckor már ne visitozzanak, és elmagyarázza, hogy nem szabad korlátozni a kölykök jogait.
2016. okt. 9. 18:03
 26/31 anonim ***** válasza:
60%

Mindenhol van hangos szomszéd, panelban is, családi házban is, mindenhol más-más a zajforrás. Családi házban talán magába a házba kevésbé hallatszik be kintről a zaj, míg a kertben már lehet kutyaugatás, fűnyíró stb.

Akiket ezek a hangok zavarnak az költözzön tanyára, ott biztos nem lesz visító gyerek szomszéd.

2016. okt. 10. 09:20
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, lehet, hogy panel és panel között is van különbség.

Én a szomszédoktól egyedül egy dolgot hallok, ha az egyiknél megy a mosógép. De azt is csak akkor ha néma csöndben ülök mozdulatlanul.

2016. nov. 13. 08:15
 28/31 anonim ***** válasza:
69%

Hat a panel az sajnos ilyen. Csak a megszokas ami megoldas, vagy a legfelso emelet. VAN olyan panel egyebkent ahol szinte nema csend van, csak a falfuras az amit lehet hallani. Nalunk mindent lehetett hallani, h a felettem lako oreg hajnal haromkor furdot takaritott v h eppen mennyit pisilt... Alattunk meg allandoan orditozott az asszony a ferjevel.

Ha szerencsed van, akkor egy fiatal part fogsz ki, akik nem veszekszenek, hanem inkabb sokat dugnak... En ebredtem mar ejjel fel arra h a szomszed no hangosan nyogott, baromira felizgatott :))

Ha nincs szerencsed, akkor meg egy kamaszt fogsz ki, aki egesz nap zenet bomboltet... Es hiaba hallgatja normalisan, te akkor is hallani fogod.

2016. dec. 5. 10:10
 29/31 anonim ***** válasza:
67%
A panel már csak ilyen(és ilyen is lesz)Van egy 100%-os megoldás : Költözés
2016. dec. 13. 22:03
 30/31 anonim válasza:
75%
Én kéz hete lakom panel lakásban, az első emeleten egy tíz emeletes lakásban. Egyáltalán semmit sem hallok. Nem ismerem még a szomszédaimat, de már azon gondolkodom, hogy nincsenek is. Csönd és nyugalom van, pedig egy emeleten van négy lakás. Hihetetlen ez a csönd. Sok is.
2017. szept. 18. 07:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!