Panelben mennyire normális, hogy hallom ahogy a felettem lakó járkál, zuhanyzik, mosogat (stb)? Mit tehetek ellene?
Huszonpár évesen vettem a panellakásom, imádtam. Külön élet, bennt a városban , közel minden. Nem zavart semmilyen zaj, nem is hallottam.
Kb 35 éves koromtól kezdtem el hallani a lépteket fenntről.
Akkor már zavart, nem akartam ott lakni.
Vettem házat ami csendes helyen van, kitűnő szomszédokkal akik a barátaim lettek. Éjjel-nappal csend van itthon, nagyon élvezem. Ha nyüzsit akarok bemegyek a városba de itthon nyugi legyen.
Ket fele panelben is laktam. Az nem normalis ha a feletted lako minden mozdulatat hallod. Ha cipoben van, ugy hallod mintha fa talpu magassarkuban teljes erobol csapkodna a labat. Esetleg hallhatod ha veletlenul becsapodik az ajto vagy kiabalnak egymassal (foleg ha nyitva az ablak). A wc az durvabb de azt meg le lehet szigetelni.
Aztan hazba koltoztem jo nagy kerttel: minden hetvegen reggel nyolctol funyiras, kutyaugatas folyamatosan, es minden olyan napon amikor kicsit jobb ido van: radio hallgatas reklammal. Ugyanazokkal.
Szoval olyat hogy te csak kifekszel a fube egy szep tavaszi napon es nezed az eget azt felejtsd el. Nem mesz ki mert nem olyan mint a panel, hanem rosszabb. A szomszed lat mindent (mindegyik) es tisztan athallatszik minden egyes suttogas. Az ablakon belatnak, egy hangosabb vita az mar felejtos. Es isten ments hogy legyen grillracsuk mert a mindennel legrosszabb a kerti parti minden hetvegen. Vagy vinnyogo gyerek. Vagy hangosan vitazo gyerekek egesz napra kiparancsolva az udvarra.
Most egy szimpla panelben lakok (nincs mogottem senki, a lakasok sorban vannak), a legfelso emeleten, uj nyilaszarokkal. NEMA CSOND VAN, semmit sem hallani. Isteni!
En gipszkarton szigetelest csinaltattam a gyerekszoba es a halo koze a kozos fal mindket oldalara, 5-5 centis resekkel amibe kozetgyapot szigetelest tettek. Nem mondom hogy a hangos tv nem hallatszik at, de minden masra jo.
Ha nem lett volna parketta, a padlora is szigetelest tettem volna hogy ne kelljen annyira vigyazni. Joban vagyok az alattam lakoval es mindig kerdezem hogy zavarja-e valami, de mindig azt mondja hogy nem.
Mindenhol van hangos szomszéd, panelban is, családi házban is, mindenhol más-más a zajforrás. Családi házban talán magába a házba kevésbé hallatszik be kintről a zaj, míg a kertben már lehet kutyaugatás, fűnyíró stb.
Akiket ezek a hangok zavarnak az költözzön tanyára, ott biztos nem lesz visító gyerek szomszéd.
Hát nem tudom, lehet, hogy panel és panel között is van különbség.
Én a szomszédoktól egyedül egy dolgot hallok, ha az egyiknél megy a mosógép. De azt is csak akkor ha néma csöndben ülök mozdulatlanul.
Hat a panel az sajnos ilyen. Csak a megszokas ami megoldas, vagy a legfelso emelet. VAN olyan panel egyebkent ahol szinte nema csend van, csak a falfuras az amit lehet hallani. Nalunk mindent lehetett hallani, h a felettem lako oreg hajnal haromkor furdot takaritott v h eppen mennyit pisilt... Alattunk meg allandoan orditozott az asszony a ferjevel.
Ha szerencsed van, akkor egy fiatal part fogsz ki, akik nem veszekszenek, hanem inkabb sokat dugnak... En ebredtem mar ejjel fel arra h a szomszed no hangosan nyogott, baromira felizgatott :))
Ha nincs szerencsed, akkor meg egy kamaszt fogsz ki, aki egesz nap zenet bomboltet... Es hiaba hallgatja normalisan, te akkor is hallani fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!