Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyibe kerülhet ennek a...

Mennyibe kerülhet ennek a lakásnak a felfűtése?

Figyelt kérdés

1) 65m2, 3m-nél alacsonyabb, gáz (cirko), 1. emeleti (3 szintes ház)

2) 50m2, 3m-nél magasabb, gáz (cirko), 2. emeleti (5 szintes ház)

Mindkettőnél két oldalán másik lakás, egyik oldala egy körfolyosóra néz, a másik pedig az utcára.

Ennyi adatot tudok mondani, nagyságrendileg mennyibe kerülhet egy ilyen lakást felfűteni a leghidegebb hónapokban?

2016. szept. 27. 21:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#9: Egészen biztosan nem. :) Igaz, társasházban lakom, körülöttem fűtenek, csak 2 oldalt van külső falam, aminek nagy része ablak. Alattam viszont nem lakik senki, onnan kapom a hideget. Ha fűtenének ott is , még kevesebb lehetne a számlám. A lakás égtáji fekvése is sokat számít, nekem a hatalmas déli ablakoknak köszönhetően pedig sok a szoláris nyereségen, ha egész nap napsütéses az idő, 0 fok felett nem nagyon kell fűtenem, ezzel is sokat spórolhatok.
2016. szept. 28. 15:45
 12/20 kovpet ***** válasza:
54%

Ja, hogy fűtenek mások, az más :)

"0 fok felett nem nagyon kell fűtenem, ezzel is sokat spórolhatok"

Azért tegyük hozzá, hogy a szomszédaid kárára.

2016. szept. 28. 16:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Félreérted, nem a szomszédaim fűtenek helyettem, csak azt mondtam, hogy 3 oldalról (2 oldalsó és felső) körbe vagyok fűtve. Egyébként 40 centis falak vannak a lakások között, szóval nem jön át annyi meleg, hogy ne kelljen fűtenem, csupán annyit jelent, hogy kevés a "hideg" felületem. Egyébként szerencsés helyzetben van a ház, a huszonvalahány lakásból csak 4 szélső, a többi 3 vagy 4 oldalról körbefűtött.

De ahogy a kérdező írta, az ő esetében is mindkét lakás ilyen fekvéssel rendelkezik, szóval ez már jó pont.

2016. szept. 28. 18:04
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen, nálam mindkettőnél alul/felül és két oldalról van szomszéd. Nyílászárók újak, szigetelést nem tudom. Így csak nem 25-50k remélem :)

Esetleg 20-ból vagy alatta van esély kihozni havonta? (Hétköznap napközben nem lenne otthon senki munka miatt, így reggel/este és hétvégén menne igazán a fűtés max 22fokig)

2016. szept. 28. 18:50
 15/20 anonim ***** válasza:
49%
Értjük, ne ragozd már tovább. Majd a szomszédok fűtenek helyetted, neked meg meg lesz az annyira áhított és reálisnak tartott 10000ft-os fűtésszámlád a leghidegebb hónapokban is. Gratulálok, okos és költséghatékony vagy, majd meséld el a haveroknak is had irigykedjenek.
2016. szept. 28. 20:04
 16/20 kovpet ***** válasza:
52%

# 13: Nem bántásból írtam, de tény: ha nem szélső vagy és ezért kevesebbet kell fűtened, akkor a más által kifizetett energiát használod fel.

Ez nem ítélkezés vagy rosszallás, én mérnök vagyok, tények alapján élek, nem szubjektív okoskodások alapján. Az maradjon meg a bölcsészeknek :)

2016. szept. 28. 20:14
 17/20 A kérdező kommentje:
#15: felfogtam, neked havi 50k, továbbiakban nem érdekelsz ha ilyen haszontalan vagy.
2016. szept. 28. 21:20
 18/20 anonim ***** válasza:

#15: Magasról teszek rá mit gondolsz, nekem ennyi és kész, nem fűt senki helyettem, a szomszédaim is középső lakásnak számítanak, a ház "széle" 2 lakással odébb van. Lehet hogy neked 50 k a fűtésed, de attól ez még baromira nem megszokott egy ekkora lakásnál. És bárhogy lepontozhatsz, nekem attól még ennyi marad, akármennyire is nem hiszed. Egy szóval nem írtam, hogy a kérdezőnek is ennyibe fog kerülni, de nagyon irreálisnak tartanám a 25-50 k-t egy új ablakos, körbefűtött lakásban. Persze szigetelést nem tudjuk, az jelent talán a legtöbbet.

#16: nem vettem bántásnak, csak leírtam, mert gondoltam hogy valaki beleköt :) (és ez meg is történt) És valóban igaz, ezért jók a középső lakások, legalábbis fűtés szempontjából.

2016. szept. 28. 21:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Upsz, azt hittem a #15 nekem szólt az utolsó kommentemre. Bocsika :)
2016. szept. 28. 22:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyébként még annyit, egy szóval nem írtam, hogy egy átlag lakásnak ennyi lenne a fűtése, csak mivel a kérdező is egy hasonló paraméterű lakásról írt ki kérdést, ezért bátorkodtam leírni az én fűtési költségeimet :)

Hogy leírjam én is a véleményemet: szerintem 10-30 k között, talán mondjuk 20 körül, de ha szerencséd vagy és jó lakást fogsz ki (mint pl. én is jól jártam ebből a szempontból) 20 alatt is megúszhatod, de nyilván ezt nehéz megtippelni előre.

2016. szept. 28. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!