Tudom, hogy ez sok mindentől függ, milyen a szigetelés, nyílászárók állapota, stb...
De, adott egy 30m2-es lakás. A lakásban gáz konvektorral történik a fűtés. 1db fűtőtest van a lakásban, az is a közepén (tehát nem ablak alatt, nem a kinti levegőt fűti..). Mennyibe kerülhet a fűtés egy hidegebb téli napon?
Mekkora a belmagasság? Én olyan havi 10 ezerre tippelnék, de tényleg nagy eltérések lehetnek.
Egyébként állítólag az ablak alatti konvektor hatásfoka jobb, a benti is ugyanúgy fűt kifelé, csak a kéményen keresztül.
2016. márc. 30. 20:01
4/7 A kérdező kommentje:
Hát csak képen láttam még, 3m-nél kevesebb.
2016. márc. 30. 20:05
5/7 anonim válasza:
Ezek szerint nem egy polgari lakas. Nekunk volt 32 nm-es teglalakasunk egy konvektorral. 10 korul van a futese telen.
De amire figyelj, az ajtok legyenek nyitva a futott es a nem futott helyisegek kozott, mert hőhìd keletkezik és penészedik az ingatlan.
2016. márc. 31. 07:39
6/7 anonim válasza:
Kéményes bekötésű, valóban hatékonyabb fűtés szempontjából, viszont belülről veszi el a levegőt és akár visszaáramolhat az égéstermék, ezért mindenképp szerez be egy jófajta CO jelzőt (abalk alattinál ilyen gond nincs, mert kintről veszi a levegőt a gáz égetéséhez), ami megbízható (neten ellenőrizd, én Honeywell-t vettem). A 8-10eFt/hó reális átlagos esetben, ami attól is függ, hogy mennyi időt vagy otthon, pl. reggel elmész dolgozni, este érsz haza és csak akkor fűtesz kevesebb, ha mondjuk sokat vagy otthon, többet fűtesz így sok is lehet. Az se mindegy, hogy mennyire meleget szoktál csinálni fokonként 6%-kal több energiát szoktak mondani. Ismerek olxat aki 32nm-es földszinti saroklakásban, sokat vannak otthon 24fok körüli meleget csinálnak egész nap és kb 45-50eFt a fűtésük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!