Albérletbe menjünk, vagy gyűjtögessünk lakásra?
18 éves gimnazista lány vagyok, van még 2 évem érettségiig, mert nyelvi tagozaton vagyok. A Barátom Pesten tanul, másfél év múlva végez az egyetemmel. A leendő egyetemem városa mindkettőnknek jó lenne lakóhelynek, össze is költöznénk, de nem tudjuk, mi lenne a leghatékonyabb.
Albérletre csak "kiszórnánk" a pénz (főleg hogy én a jelenlegi városomból fél óra buszozással bejutnék).
Utánanéztem a lakáskasszáknak, de ha még 4 évig itthon maradnék, akkor is annyi pénzem gyűlne csak össze, ami alapnak jó, de hitelt kellene felvenni mellé. Mit gondoltok?
És te komolyan képes lennél valakivel úgy hitelt felvenni(kvázi komolyabb, mint a házasság??), hogy együtt sem éltetek előtte??????????
Albérlet,aztán ha 4 év múlva is így gondoljátok elkezdhettek komolyan gondolkodni...
Maradj még szülőkkel 4 évig. Korai 18 évesen beleugrani a hitellel terhelt felelősségbe.
Tanulj,lazíts, bulizz, gyűjtsetek, 22-23 ráértek elkezdeni a fenőttkort.
Gimis vagy még, mikor akarsz lakást venni? Gimi után egyből dolgozni mennél vagy hogy? Mivel azt írtad még 2 év a gimi az rengeteg, ráérsz utána gondolkodni ezen.
Ha nincs jövedelmed nem fogsz hitelt kapni. Először menj el dolgozni, rakj félre némi pénzt, a lakáskassza erre nagyon megfelelő, és utána vegyél csak lakást h minél kevesebb hitelt kelljen felvenni.
Maradj otthon a szüleidnél. Fél óra buszozás semmi. Amúgy tényleg nagyon fiatalok vagytok még, ráértek az összeköltözéssel is.
Nem beszélve az anyagiakról, az albérletre szánt pénzt lakáskasszába tudnátok tenni, de ott van még a megspórolt rezsi és étel. Két év múlva meg kiderül, hogy együtt mentek-e tovább, vagy új szerelem jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!