Nem akar fizetni a lakótársam! Ez így normális?
A lakótársam ebben a hónapban csak néhány napot töltött a közösen bérelt lakásban, ezért közölte, hogy ő nem szándékozik kifizetni a ráeső részt, vagyis a rezsi és a bérleti díj felét.
Mit gondol? Hogy saját zsebből fenntartom neki itt a helyet? Miből?
Összevesztünk, aminek az lett a vége, hogy a fejéhez vágtam, hogy ennyi pénzért már holnap találhatnék mást a helyére, aki hajlandó fizetni is (az én nevemen van a bérleti szerződés).
Ez így lenne természetes?
Azt még megérteném, ha a rezsit nem akarná fizetni, de abból is a számottevő a közös költség, a szemétdíj, a gáz átalány, a lakásbiztosítás, a tv-net, ami állandó, fix költség. Felajánlottam neki, hogy a villanyt és vizet kifizetem én 100%-ban, mivel ő alig használt és ez tényleges fogyasztás alapján fizetendő (kb. 2 ezer forint lenne ebből a része), de még így sem tetszik neki.
Mit csináljak vele? Rakjam ki?
Szerintem a lakbért köteles kifizetni az ö felét mert gondolom vannak ott dolgai és te azt tárolod meg tartozkodott a lakásba
A villany meg a viz probáljátok ugy elosztani amenyit használtok kb
Én kitenném!!!
Rakd! Ez igy nem állapot.
Jól p*csán is rúgnám az ilyet....
Tedd ki. Szerintem korrekt volt az ajánlatod, hogy az ehavi áramot és vizet átvállalod.
A többit állnia kell, a cuccát ott tárolja, gondolom alkalmanként meg is fordult a lakásban. Ha aktívan nem is de használta.
Benne van a bérleti szerződésben, hogy befogadhatsz a lakásba másik bérlőt?? A tulajdonos tud róla? Az lenne ugye a szabályszerű helyzet, hogy a lakótársad nem neked, hanem a lakást bérbe adó tulajnak fizet. És akkor neked nem lenne most ez a problémád.
Egyébként meg rakd ki persze, de ezt a hónapot biztos be kell nyelned pénzügyileg...
Rakd ki és nincs több vita vele.
A legközelebbivel meg előre tisztázd ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!