Ha apám a tulaj, de nem tud eljönni az tartózkodási lakcímbejelentéshez aláírni, mit csináljak?
Egyetemre megyek, szüleimnek van abban a városban is egy lakása. Szerettem volna bejelentkezni tartózkodási helyre, mert már ott vagyok, de a kormányhivatalban nem engedték, mivel nem volt ott apám, aki külföldön van. Neten most utánanéztem ( [link] és van egy ilyen rész:
"Azokban a kivételes esetekben, amikor nem szükséges a szállásadó hozzájárulása a lakcímbejelentéshez, akkor nem kell megadni a szállásadó adatait sem (ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal, vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja, vagy ha a szállásadó a lakcímbejelentéshez elektronikus kapcsolattartás útján előzetesen hozzájárult)."
Elektronikus kapcsolattartás alatt e-mailt értenek vagy Ügyfélkaput, vagy mit?
Bocsi előző, de apukája külföldön van, nem külföldi :)
Okmányirodában dolgozom, ez kell hozzá:
Kitöltesz egy lakcímbejelentő lapot, apukád aláírja a szállásadói részt rajta, viszel magaddal egy helyrajzi számot, hogy a kollégák az alapján biztos le tudják keresi a tulajdoni lapot. Érvényes személyi, lakcímkártya kell.
Ha van a lakásnak haszonélvezője, akkor neki kell aláírni a bejelentő lapot. Ha haszonélvezője nincs, de több tulajdonos van, akkor aki aláírja a bejelentőlapod (gondolom apukád), ír egy nyilatkozatot, hogy a többi tulaj is hozzájárul a bejelentéshez - nekik nem kell aláírni.
Az elektronikus kapcsolattartásos rész azt jelenti, h a tulaj tehet előzetes nyilatkozatot, h elektronikus értesítést kér, vagy csak aszemélyes jelenlétében lehet a lakásába bejelentkezni. Ezt csak az okmányirodában teheti meg. Tett ilyen nyilatkozatot?
14 év feletti kiskorú tartózkodási helyét maga (törv. képviselő nélkül)is bejelentheti, de gondolom ez rád már nem érvényes
A telJes biz. erejű magánokirat bérleti szerződést jelent.
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!