Miert akarnak az albérletkiadók személyes találkozót mindenáron, miért nem jó az ha utalunk nekik és úgy lefoglaljuk szeptembertől?
# 10
Budapesten egy hét alatt adnak ki albérleteket. Ne gondold, hogy valaki egy egész hónapot vár majd a kedvedért úgy, hogy a lakása nem termel addig.
és készülj arra is, hogy egy évnél rövidebb időre nem fogod tudni kivenni a lakást.
Ha lakást adnék ki, nem adnám ki olyannak, akit nem láttam. Sőt, én még a személyi igazolványát is elkérném szerződéskötsékor.
Ha bérlő lennék, nem vennék ki olyan lakást, amit nem láttam személyesen. Okozhatnak esetleg nagy meglepetést a szomszédok... a lépcsőház... a környék... no, szóval tessen megnézni.
Azt írod: "A foglalózásra gondoltam, és majd szeptemberben szerződés"
a foglaló arra szolgál, hogy a szerződésben foglaltakat betartsák a felek. Foglalót csak szerződéskötéskor lehet adni, tehát mit átadsz szerződés nélkül, az nem lesz foglaló.
Amúgy azért belföldi viszonylatban jellemzően a bérlők is szeretnék élőben látni a bérleményt, meg a bérbeadók is a bérlőt.
De az általad leírt folyamat külföldi diákok esetében működik, én is sokszor látatlanban szerződök velük.
Azért, mert ha a bérlő nem fizet, esetleg még kárt is okoz, nehéz lesz behajtani rajta. Ráadásul ott vannak a számlák, amik ugye maradnak a tulajra és perelhet.
Budapesten például órák alatt kiadnak lakásokat, 1-2 hónapot nem fog senki rád várni. Maximum ha fizetsz azért is.
A szállodák meg teljesen mások, általában pár napig van ott az illető, persze van kivétel. Mi például voltunk már 3 hétig, de akkor is más.
Könnyebben be tudják hajtani a pénzt és simán kiraknak, ha nem fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!