Németországban albérlet? Mennyire lehet spórolni?
Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha egyetem után kimennék Németországba albérletbe, mert ott jobb a fizetés (Tudom, hogy Ausztriában is jó, de úgy hallottam, Németországban jobb). Informatikusnak fogok majd tanulni.
Mennyire drága az albérlet a nagyobb városokban? Megérné kimennem? Drága ott a megélhetés? Mindez persze az OTTANI FIZETÉSHEZ KÉPEST.
Attól függ, hoyg egyrészt HOVÁ akarsz menni: a régi NDK területén még nem túl drága, a többi részen eléggé, ezen kivül a város/tagállam sem mindegy.
Én Bayernröl tudok infót adni: egy két szobás lakás havi bérlete 800-900 Euro + rezsi, egy egyszobás apartement 400 Euro + rezsi.
Emellet egy személyre a kaja lb 300 Euro, ha nem jársz éttermekbe és odafigyelsz, hogy miket veszel/eszel.
Városban nagyon drága a megélhetés, de még falun se olcsó. Igaz itt elég sokan élnek falvakban és járnak be városba dolgozni.
BW-ben pl. a faluban ahol élünk egy 2-2,5 szobás lakás olyan 500 euró, kisvárosban ugyanez 700 körül mozog, nagyvárosban meg... 900-1000 körül is van akár.
Rezsi nagyon változó, étel is,attól függ hol vásárolsz. Mi vegetáriánusok vagyunk és a kertben sokminden megterem, így ketten is kijövünk 300-ból. Ha húst kellene venni, ennek a duplája lenne, az szerintem nagyon drága.
Mi jól megélünk két átlagos keresetből amúgy. De egy nagyobb városban esélytelen lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!