Főbérlőm nem akarja visszaadni a kauciót, pedig semmiféle rongálást nem történt. Mit csináljak?
2 havi kauciót fizettem beköltözéskor, azzal az indokkal, hogyha vmit rongálok vagy tönkreteszek, abból tudják fedezni. Semmi ilyesmi nem történt, mégsem akarja visszaadni, csak kb a felét. Állítása szerint vannak számlák, amik 2-3 havonta jönnek, és azt levonja belőle, hogy később abból fizeti ki. De hogy vonja le, ha azt se tudja mennyi lesz??
Amúgy ha 2-3 havonta jönnek a számlák, miért fizettem mégis minden egyes hónapban mindent (vizet gázt és villanyt is kifizettette minden hónapban)?
Már megvan az új lakás ahova költöznék, szükségem lenne a kaucióra, hogy oda be tudjam fizetni, szóval nem értem mit szórakozik, mikor beköltöztem erről szó nem volt, hogy ő a kauciómból fogja fizetni a számlákat még szeptemberig...
Mi a véleményetek, mit tegyek?
Mondtam neki, hogy feljelentem meg ügyvédet küldök rá.
Meggondolta magát és visszautalta.
Igen ám, csakhogy én mikor beköltöztem, első hónapban egyből fizettem rezsit, tehát én fizettem ki amit az előző bérlő fogyasztott.
A másik meg, hogy ha 2-3 havonta jönnek a számlák, akkor miért fizettem minden hónapban minden után? (nem is keveset...)
Felajánlottam, hogy ha megjön a számla következő hónapban, és látom pontosan hogy mennyi, és tényleg arról az időszakról szól amikor én is fogyasztottam, akkor kifizetem. Erről papírt is hajlandó vagyok írni 2 tanúval. Ez már nem tetszett neki, biztos vagyok benne hogy többet akar lehúzni tőlem, mint amennyi valóban a számla lenne. (Egyéb esetben sem volt korrekt, ott húz be ahol tud)
A számlák egy része előre jön (tévé, internet), más része utólagos elszámolású (fűtés, gáz, víz, villany).
Szerintem úgy fair, hogy az előző lakóét ne más fizesse ki, hiszen a következő lakónak semmi köze ahhoz, hogy az elődje mennyi vizet, villanyt használt, mennyit fűtött. Fura, hogy a főbérlőd veled fizettette ki az előző lakó rezsijét, de az nem annyira fura szerintem, hogy ha elkéri tőled azt a fogyasztást, amiről majd csak utólag jön számla. Azért óra alapján - ha van - ennek a zömét lehet tudni, hogy várhatóan mennyi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!