Szerintetek ha 5-10 ezer forint lenne egy albérlet Magyarországon akkor is panaszkodna mindenki hogy milyen drága?
szerintem az emberek alapvető dolgokat nem értenek. Mi nemrég adtuk ki a 3 szobás (!) 60 nm-es lakásunkat, emberek támadtak be, hogy egyedül hogy fizessenek ki ennyit, rámegy a fizetésük, bla bla.
kérdem én: mikor laktak az emberek egyedül? "régen" is anyádéktól költöztél össze a férjeddel, vagy mind együtt éltetek egy többgenerációs ingatlanban. Az egyetemisták is megosztva laknak albérletben, nem egyedül. Az már csak részletkérdés, hogy egyedül miért akar valaki egy 3 szobás lakást kivenni, vagy ha akar, miért nem tekinti ezt luxusigénynek...
"Ez a "minimálbérből ne akarjon" kérdező már legalább 10x feltette ugyanezt a kérdést, kezd unalmas lenni."
Az első ilyen kérdésem!
Sokan még nem vették észre, hogy vége a szocializmusnak.
A piac pontosan beáraz mindent. Aki meg tudja fizetni az veszi/kiveszi.
Aki 100-at keres annak sokminden drága nem csak az albérlet.
Panaszkodó mindig lesz. Fel kéne nőni.
Senkinek sem dolga hogy szegényeknek olcsó albérletet biztosítson.
Azért panaszkodnak az emberek, mert az árak nem arányosak a fizetésekkel.
Az egyik nagyobb egyetemvárosunkban tanulok. Egy egyszobás lelakott kis lyuk 30 ezernél kezdődik.
Ha ugyanez a kis lyuk felvolt újítva az elmúlt 10 évben máris 60 ezer az ára.
Már bocsi,de kutatóként PhD-vel 150 ezret keresek.Szóval nem vagyok tanulatlan proli.Kérdem én ugyan miből kellene Budapesten kifizetnem egy 90+rezsis albérletet?Ha megveszem még az itt emlegetett bérletet is,meg kifizetem a diákhitelt,marad kb 10 ezrem kajára és minden másra.Nesze neked öngondoskodás,egészséges életmód-mert a sok szemét magyar nyilván csakis azért eszik egészségetlen módon krumplit,zsírt,meg tésztát,mert midenáron a halálozási listák elején akar lenni,ha szív-érrendszeri és cukorproblémákról van szó)...Már egy 28-30 nm-es panellyuk is ennyibe kerül!!!Most komolyan ez akkora hedonista igény?Vagy tényleg legyen az mint régen,ne merjenek elválni az emberek,inkább öljék egymást akkor is,ha már rossz a viszony mert nincs hová menni,ha elválnak?Éljen a csládon belüli erőszak...Vagy lakjunk még 40 évesen is Anyunál-Apunál,a szintén 50 nm-es panelben...Vagy szüljenek csak a gazdagok(ok,de akkor nekem mindenki kussoljon,hogy fogy a magyar).
A másik: Marhaság azzal jönni mi volt régen...Más lett a világ,mások az igények.Akkor már másszunk vissza a barlangba,mertha a 10ezer évvel ezelőtt jó volt akkor miért nem jó most is?
Sokan nem haszálják a nem piacképes diplomájukat. A tiedet sem becsülik sokra ha 150-ért kutatsz.
Kamionsofőr 600E
Klímaszerelő 600E
Gázszerelő 800E/hó
Te döntesz, maradsz tanult, nemproli aztán sírsz, hogy milyen keveset érsz meg reméled hogy majd jobb lesz.
Vagy leadod proliba, biztos nagyon megalázó lenne. De ki tudnád fizetni az albérletet sőt lehet, hogy házad is lenne.
"kutatóként PhD-vel 150 ezret keresek"
90-es évek második felében végeztem egyetemen.
Az albérlet (a legolcsóbb amit akkor találtunk) 30eFt+rezsi volt, a keresetem diplomával u.csak 30eFt, így ezt feladtam. Más melóval (diploma nem volt feltétel) ennek a 2x-esét kerestem meg és fejeztem be (már az előző egyetemen alatt elkezdett) másik diplomámat, aminek a segítségével már a 30eFt sokszorosát kerestem meg. De még ekkor is csak egy lerobbant lakás kis szobáját béreltem olcsón, nem túl jó körülményekkel. Nagyon sokat dolgoztam, így lakás így elég gyorsan összejött, pedig a 90-es évek végen nagyobb árrobbanás volt a lakáspiacon mint most.
Sajnos tudom, hogy kutatónként nagyon keveset adnak Neked, engem is annak idején szembesítettek azzal, hogy más irányba kéne gondolkodnom, mert a szülők nem tudnak segíteni semmiben sem, még a 2 egyetemet is csak úgy tudtam megcsinálni, hogy közben folyamatosan dolgoztam mellette, semmi segítséget sem kaptam.
A nagyon rossz helyzet arra ösztökélt, hogy váltsak és nem bánom.
Nem tudom, hogy mit kutatsz, de lehet, hogy érdemes lenne külföldön keresned melót, ott a kutatókat megbecsülik (anyagilag is).
Ha végképp nem tudsz vele boldogulni, akkor váltani piacon jobban fizető szakmát. Én is ezt tettem, 5 év egyetemet dobtam ezzel a kukába, de megérte, már nem vagyok a körülményeknek kiszolgálva.
16-os.Kamionsofőr,Gázszerelő,Klímaszerelő...Mind kimondottan női szakmák...
Tudsz olyan (nem diplomás) nőnek való szakmát mondani,ahol lehet ennyit keresni?Ja még hozzátenném,hogy 160 cm vagyok és 47kg,szóval a fizikai munkák terén így gondolkozz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!