Albérletben lakók, hogy tudjáto k fizetni ezeket a csillagászati albérlet árakat?
Mi osztottunk szoroztunk és kiköltöztünk Budaörsre, ahol sikerült a mai árakhoz képest egy jobb lehetőséghez jutnunk. 1,5 szobás lakásban lakunk szintén tesóval. Rezsivel (tv, net, lakásbiztosítással együtt) fizetünk 95-100 körül maximum. Tesóm Pesten dolgozik, én viszont vidéken, így mindkettőnknek kényelmes és szerencsére nem vág földhöz a havi 50 ezres rám eső rész.
Egyébként egyedül is ki tudnám fizetni, de kétség kívül rosszul érintene. Nem szívesen adnám oda a fizetésem felét lakhatásra.
E mellett viszont tudom, hogy bármikor fordulhat a kocka, így félreteszek amennyit csak tudok.
"6-os: a pesti medián bér 220 000 bruttó, a 300-at még az átlag sem éri el (amit pedig felhúznak a politikusfizetések)."
És ugyan honnan van ez a medián? Ilyet nem is lehet mérni, mert nem úgy gyűjtik az adatokat.
Az alkalmazásban állók keresete : [link]
És a szellemi munkával foglalózók keresete :
Politikusfizetések hogyne...
Ha a hülyeség fájna...
Miért jó ha magunknak is hazudunk?
Azért jó, ha magának is hazudik, mert akkor hátra lehet dőlni, hogy ő mégsem számít átlag alattinak.
Az ember sokszor ilyen. Nem akar átlag alatti IQ-t, inkább hülyeségnek tartja az IQ tesztet. Nem akar átlag alatt keresni, így be akarja mesélni mindenkinek, hogy a fél ország minimálbéres, így büszke ha kicsit e fölött van. Ha már majdnem eléri az átlagot emberünk fizetése akkor aztán igazán megnyugszik, hogy ő bizony nem átlag alatti merthogy az átlag torz, a pár száz politikus (amúgy nem is annyira magas) fizetése torzítja el. :D Aha persze.
(A másik oldalon viszont ott van több ezer papíron minimálbéres, akinek a borítékos fizetése nem szerepel az átlagban, szóval inkább a másik irányba torzít az átlag nettó.)
14:
OFF:
Nekem bőven átlag feletti (igaz, nem hivatalosan töltöttem ki), de hülyeségnek tartom az IQ tesztet. Legalábbis abban az értelemben, mikor a semmit el nem ért ismerőseim arra verik a mellüket, hogy mekkora az IQ-juk. Pedig ha magas az IQ-ja, de mégsem ért el semmit vele, azt inkább szégyellni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!