Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyenkor mi a teendő?

Kkicsii kérdése:

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Albérletet szeretnék kivenni, holnap megyek megnézni.

Csak áprilisban tudnék költözni, mert onnantól lesz fizetésem, diák vagyok.

Mivel nem vagyok jártas ilyenekben, nem tudtam, hogy hiába áprilisban költözök, akkor is fizetni kell a foglalásért.

Most mondjam le a holnapot, vagy azért menjek megnézni?

2016. márc. 15. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Dehogy kell. Április 1-től írjátok meg a szerződést és kész. Senki nem úgy szokott költözni, hogy még aznap amikor megnézi, ki is fizeti onnantól kezdve.
2016. márc. 15. 20:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Valóban?

Akkor engem félreinformáltak, azt mondták, hogyha le akarom foglalni a szobát, akkor előre ki kell fizetnem, hogy tudják, hogy "komolyan gondolom".

Köszönöm a választ:-)

2016. márc. 15. 21:00
 3/5 MZ.per.X ***** válasza:

Foglalót kérhetnek adott esetben.

Ez nem azt jelenti hogy onnantól fizetsz, hanem előre leteszel egy összeget, ami később visszajár, vagy legtöbb esetben a kaucióba beleszámolják.

A foglaló tulajdonképpen mindkét felet védi, csak jól le kell papírozni. Általában a szövege s úgy van meghatározva, hogy ha visszalépsz, akkor a foglaló összege marad a tulajnál, ha ő lép vissza, akkor kétszeres összeget kell visszafizetnie neked kárpótlásként.

Nálunk például úgy volt, hogy alapból 2 havi kaucióval volt meghirdetve az albérlet, ebből 1-et adtunk mint foglaló, és beköltözéskor odaadtuk a másik 1-et. Volt egy papírunk a foglalóról is, meg utána a szerződésbe is az volt beleírva hogy foglaló+1 havi bérleti díj adja a kauciót magát.

Magyarul a foglalóval nem azt a fél hónapot fizeted ki.

2016. márc. 15. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy jó árú szobát gyorsan ki lehet adni.

Simán elképzelhető, hogy a tulaj azt mondja, vagy fizet mától, vagy nincs üzlet.

Ha holnap ki tudná adni valaki másnak, akkor nem fog megelégedni egy kis foglalóval, mert bukna rajta.

De ezt így nem lehet megmondani, csak ha már találkoztok és megbeszélitek.

Bármi lehet, az albérlet-piacon minden megegyezés kérdése.

2016. márc. 16. 07:49
 5/5 anonim ***** válasza:
A mostani pörgő albérleti piacon azt tudom elképzelni, hogy közjegyzőnél köttök szerződést ápr. 1-től és neki adod le mondjuk a kauciót már most rendesen lepapírozva, és akkor az biztosíték mindkét félnek. neked is és a tulajnak is. ha ő nem enged beköltözni, akkor visszakapod mondjuk, ha meg te nem költözöl, akkor megtartja a kauciót.
2016. márc. 16. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!