Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek mennyivel emelhete...

Szerintetek mennyivel emelhetem a lakbert? Ugy tunik, hogy a mostani osszeg nagyon alatta van a piaci araknak, szeretnem megemelni, de egyszerre vajon mennyivel lehet?

Figyelt kérdés
Ket eve laknak benne a jelenlegi lakok, tavaly nem emeltem semennyit. Havi 90 ezret fizetnek, masfel szobas felujitott, jol felszerelt konyhas, ket kicsi erkelyes, garazsos lakas a zoldovezetben. Utobbi evben annyira megemelkedtek az arak, hogy ugy latom, ezek a lakasok kb. 150 e-tol indulnak havonta. Szeretnek emelni, mennyit jogos/etikus/ szabalyos emelni? 20 ezerre gondoltam, igy is alatta maradok a piacnak. Szerintetek? Amugy nem hiszem, hogy foldhoz verne oket ennyi penz, de rendes meberek, tulzasokba sem akarok esni. (Berleti szerzodes nem mond errol semmit.)

2016. jan. 11. 20:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
#9 a kérdező volt kíváncsi az etikusságra. Legközelebb olvass figyelmesen.
2016. jan. 12. 10:48
 12/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez a lenyeg, hogy nem akarok szemet se lenni veluk meg tulzasokba esni, de valamennyit muszaj emelni, elfogadhato mertekben. Koszi a hozzaszolasokat es eszreveteleket!
2016. jan. 12. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:
88%
Nekem már a 90 is sok lenne másfél szobáért. Ok, mondjuk van garázs, biztos amiatt ilyen sok, olyat eleve nehezebb találni.
2016. jan. 13. 07:34
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

Az infláció mértékével, ha más nem szerepel a szerződésben.

Ha úgy érzed, hogy a lakás piaci értéke ennél több, és a bérlő nem akar többet fizetni, mint ami a szerződésben van + infláció, akkor felmondhatsz, és kereshetsz új bérlőt.

2016. jan. 13. 08:18
 15/15 anonim ***** válasza:
13# Nekem is sok lenne, de ha mindenki más 150 ezerért adja ki a másfél szobás lakását arra, akkor ilyen árak vannak sajnos. Nem is értem, mikor mindig mondják, hogy jaj bérletben kell élni, oké a sajáthoz kell önerő, de a hitel törlesztőm 32 ezer forint basszus egy két nagy szobás, világos tágas lakásra... Igaz, ez nem BP nyilván a vételár is kevesebb volt, mint ott, de itt ugyanilyet 70-80 + rezsiért lehetne bérelni, szóval itt is megvan az, hogy a sajátért kevesebb, mint a fele a törlesztőm, mint amennyit a szomszéd az albérletért fizet.
2016. jan. 13. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!