Az albérlőim nem hajlandóak elköltözni, mit tegyek?
A bérleti díjat lassan egy éve nem fizetik. Azt mondták, hogy eszük ágában sincs elköltözni, oda a lábamat többé nem teszem, az már az ő lakásuk. Megjegyzem romák, nem is akármilyenek. Fenyegetőznek. Voltam ott tárgyalni velük egyszer, akkor is megfenyegettek, kilökdöstek a saját lakásomból és hátba is vertek. A rendőrség azt mondta, hogy tehetetlenek, nem tudnak mit csinálni, jól leb*sztak, hogy nekem nincs jogom őket kilakoltatni, nekik sokkal több joguk van ott lakni, mint nekem pattogni. Az ügyvéd is ezt mondta. Volt már tárgyalás is, kérdek időt, most januárban is lesz tárgyalás, de még mindig ott laknak, ha szólok, állandóan fenyegetnek, nem mindig van hol laknom, néha az utcán lakok, mert nincs lakásom. Mit tehetnék? Mi van akkor, ha a mostani tárgyalást is elhúzzák?
Megjegyzem: Kikapcsoltattam az áramot náluk, fenyegetőztek, hogy ha nem kapcsoltatom vissza, agyonvernek és ledobnak az emeletről. Azóta van áramuk is, nem tudom honnan. Lehet, hogy lopják? Félpanel.
Kivárod a tárgyalás végét (lehet akár pár év is), és legközelebb több eszed lesz, és közjegyző előtt írsz szerződés. Akkor nem kell bíróság, hanem azonnal kilakoltathatod őket.
De ha rászánsz pár százezret, lehet találni embert, aki kilakoltatja őket...
Ha nincs szerződés, akkor jogcím nélküli lakosok, lakás-foglalók, hiszen a földhivatalnál a tulajdon-lap szerint (gondolom) te vagy bejegyezve tulajdonosként.
Ha van szerződés, akkor gondolom abban szerepel, hogy amennyiben nem fizetnek, akkor ....
Szerintem kezdd azzal, hogy megkeresel egy másik ügyvédet, akár másik városban !!!, meglehet, hogy akit te felfogadtál, az esetleg az "ő ügyvédjük"???
A jog sajnos a bérlőt védi, és nem a tulajdonost.
Családi házaknál lehetett ezzel az ajtó-ablak dologgal próbálkozni, de egy panelnál hogy?
Az ablakokhoz először is be kell jutni. De már az ajtót sem sikerülne leszedni, ha odaáll 1-2 markos cigánylegény, a vállalkozó nem fogja a testi épségét kockáztatni. Inkább otthagyja az egészet.
Amúgy meg, cigányok, bedeszkázzák az ablakot, vagy valami nylont odaragasztanak, nekik mindegy.
Az első választ olvasva az jutott eszembe, hogy jó nagy segítség...
De most arra gondolok, hogy nincs az életben olyan körülmény, olyan helyzet, amiben én cigányoknak adnám ki a lakásom. Nincs az az isten, hogy a vagyonomat cigányokra bízzam. Tudom, késő bánat, erre már te is rájöttél.
Remélem, bírósági úton sikerül visszakapnod a lakásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!