Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyenkor hogy kell eljárni?

Ilyenkor hogy kell eljárni?

Figyelt kérdés

Kivettem egy lakást, letettem 2 havi kauciót.

Most december 15-tel költöztem ki, ennek megfelelően csak fél havi díjat, meg rezsi költséget fizetek.

Ebbe bele is ment a tulaj, mondtam, hogy ennek megfelelően ne utaljon vissza csak 135 ezret, mert 15 ezer kb a rezsi/általány fele(a lakbér külön utaltam).

Most utalt 100 ezret, mert hogy a 35 ezret visszatartja az általány miatt egyelőre, hogy nem e kell ráfizetni.

Azt tudom, hogy az előző bérlő átverte, szal megértem meg megbízok benne, főleg hogy tudom, hogy a vízzel nem lesz gond, mert láttam az elszámolást.

Valszeg a gázzal se, mert azzal verték át és ő fizette ki.

Na mindegy, végülis a kérdés az lenne, hogy én július 1-től voltam dec 15-ig, a végelszámolásnál lehet olyat, hogy tételesen, mennyi ment el adott hónapban?

Mert ha mondjuk az áramnál januártól decemberig nézik, akkor ugye beleszámolják azt is, amit az előző fogyasztott.

Én meg nem fogom kifizetni más fogyasztását, ha nem muszáj.

2015. dec. 21. 14:25
 1/3 A kérdező kommentje:
150 ezer volt a kaució.
2015. dec. 21. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:
86%
Amikor beköltözünk valahová, minden óraállást felírunk (jegyzőkönyvezünk), és amikor kiköltözünk valahonnan, akkor is felírunk minden óraállást. Így, akár általányt számol a szolgáltató, akár nem, a fogyasztásunk ellenértéke mindig pontosan kiszámítható. Kivéve, ha a szerződésben más szerepel, akkor a szerződés szerint kell eljárni. Nyilván a telefon, internet stb. is megállapodás kérdése.
2015. dec. 21. 15:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Kössz.
2015. dec. 23. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!