Pesten mennyiben lehet kijönni egy hónapban?
Sziasztok!
Egy okj tanuló vagyok és azon gondolkozom, hogy elmegyek albéretben, mivel a koli nem igazán felel meg így nekem hogy szünetekben haza kell utazni. Mennyiből lehet kb. kijönni Pesten?
Nekunk 30ezer korul van a rezsi(viz, villany, távho, kozosktg, internet és szemétszállítás)
Ebbol a tavhot nehez atlagolni, nyaron kb 5000, dec-jan-febr akár 15-18ezer is. Átlag kb 10e Ft lehet vagy annyi se. 42nm, 1,5 szobás.
"KommentHuszár, hogy te miben voltál, az most nem sokat számít."
Ja én kérek elnézést hogy most sem fizetek jelentősen többet pedig 2-en vagyunk... :D
" Mutatnál nekem egyet ennyiért? :)"
Keresgelj magadnak. Ismeros nem rég költözött szoval lehet ilyet talalni. Ja, a hirdetes netes megjelenese és a lakas megtekintese kozott 4 ora telt el pedig utazni is kellett. Semmi egyeb trukk, ismeretsege nem volt. Ennyire kell gyorsnak lenni, hogy legyen eselyed egy 60 ezres garzonra Budapesten.
#17 Én próbálok oda figyelni és folyamatosan próbálok helyesen/helyesebben írni.
#18 A papírt vették el, hogy diszklexiás vagyok/voltam, középsuli utolsó évében,ha nem veszik el, akkor felvettek volna. Az albérletet meg azért kérdeztem, hogy legyen róla fogalmam, hogy mennek ezek a dolgok.
Mi ketten lakunk egy másfél szobás albérletben. Panelprogramos, külön mérőórás minden. Ha csak a fix költségeket nézem (közös ktg., szemét szállítás, lakásbiztosítás, tv-internet előfizetés, fűtés alapdíj, stb.) akkor már ott tartok, hogy 20 ezer ft és a tényleges fogyasztásunk ebben még nincs benne.
Általában fűtés nélkül szoktunk kijönni 30-35 ezer forint körül. Fűtés szezonban erre még rá kell dobni egy 10 ezrest.
Mivel ismerős lakásában lakunk, így a bérleti díj elmegy, havi 45-50 ezerből simán kijövünk fejenként.
Egy 7-8. kerületi lepukkant vagy nagyon városszéli garzon lakás kerül legalább 60-65 ezerbe, tudom, mert lakást keresek, sokat megnéztem. De még egy ilyenben sem fértek el 3-an, a tulaj sok esetben kiköti, hogy legfeljebb 2 ember lakhat az ilyen kisméretű helyeken. Egy lepukkant, de a sokak által már élhető kategória 2-3 emberre MIN. 80 ezer+ rezsibe kerül. Minimum! Számolok 40-45 ezer rezsit - ennél csak több lesz -, az 125, 3 főre legyen 40-45 ezer a lakhatás. Ez a legalja.
Étkezés legalább 20 ezer, de varázsló, aki ennyiből ki tud jönni. Én spec gyakran főzök, dobozos üdítőket ritkán veszek, de így is jóval több pénzt költök ételre. Tisztálkodó szereket, bulizást még nem is számoltam., úgyhogy legyen inkább 25 ezer.
Nem tudom, hogy okj-n van-e diákbérlet, az is 4000 ezer, ha nincs a felnőtt 10 ezer * havi egyszer hazamész + 4000, az 10 ezer újra.
Így kijön egy 80 ezre összeg, amit csoda lenne, ha ki tudnál hozni. Ez 3 fővel számolva, ha csak ketten lennétek, akkor számolj még rá egy 15%-ot. Vannak még váratlan kiadások, tansegédletek, fénymásolás, erre-arra elmegy egy kis pénz, 100 ezerrel számolj, de ennyiből talán ki tudnál jönni.
100 ezret diákmunkával nem fogsz megkeresni, egy árufeltöltő diák, teljes állásban minimálbért keres.
A jó választás neked kereset nélkül a kollégium lenne, én nem ismerek egyet sem, ahol kötelezően haza kellene menni, kivéve a nyári szünetet. A kolesz kijön max 15 ezerből, ez harmada egy albérletnek. Havi 30 ezerrel kevesebb költséged lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!